Show og gullfest i Sandehallen

Satser: Nicklas Nielsen setter et av sine fem mål mot Glassverket. I bakgrunnen dommer Thomas Aastrøm. Alle foto: Svein-Ivar Pedersen

Satser: Nicklas Nielsen setter et av sine fem mål mot Glassverket. I bakgrunnen dommer Thomas Aastrøm. Alle foto: Svein-Ivar Pedersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Før showkampen i Sandehallen fredag ettermiddag, fikk HK-72 Sande tildelt sin velfortjente pokal og medaljer som seriemestere for G-15. Det var leder av Norges Håndballforbund (NHF) Region Sør, Geir Floen, som møtte opp og overleverte pokalen til spillerne Henrik Sliper og Nicklas Nielsen, som tok imot på vegne av G-15 fra HK-72 Sande.

DEL

Med seg i bagasjen hadde Geir Floen også en pokal for tredjeplassen i Regionsserien G-16. Floen roste både spillere, ledere og frivillige for den innsatsen de gjør for å holde klubben i gang. Det er en slik frivillighet som også gir inspirasjon og gode resultater både for spillerutviklingen og breddeidretten i klubben sa han.
Floen overvar også showkampen og var imponert over at så mange som nærmere 400 publikummere hadde funnet veien til hallen for å hedre klubbens spillere.

Imponert over gutta

Trener Kent Harry Søberg sier han er både imponert og stolt over hva guttene har fått til denne sesongen. Både han og hjelpetrener Kenneth Elstad ønsker å fortsette også neste år med dette laget, for selv om de kan vise til gode resultater etter årets sesong, så finnes det helt klart utviklingspotensial i dette laget, og det vil vi gjerne være med å følge opp sier Søberg.

Les også: Penger til Pettersen

Trener mye

Sammen med laget har trener Søberg besøkt Sandehallen fire ganger i uken. De spiller rundt 100 kamper i året og deltar på turneringer både her hjemme og i utlandet.
Denne sesongen har de blant annet vært i Danmark og i juni står en storturnering i Barcelona for tur. I sommerferiens fem uker får guttene program for egentrening.
Søberg passer også på å takke Svein-Arne og Fredrik Simensen for de friidrettsøktene som de har hatt med laget. Det er viktig med variert trening sier Søberg, både for å opparbeide styrke, få bedre smidighet og ikke minst er det forebyggende mot eventuelle skader. Søberg passer også på å takke alle, både foreldregruppen og alle som frivillig har stilt opp for laget.

Les også: Tilbake til 80-tallet 

Treningsivrige gutter

-De gode resultatene denne sesongen skyldes ikke minst guttene selv. Jeg er direkte imponert over den treningsviljen, innsats og disiplin som de viser både i trening og på kamp.
Etter finalen i Sør-Norge Cupen mot Teie, setter vi som sagt kursen mot Spania og Barcelona. En turnering guttene har fortjent og som vi alle gleder oss til avslutter trener for G-15 i HK-72 Sande, Kent Harry Søberg.
Så var det duket for showkamp. Med nærmere 400 tilskuere på tribunen fikk likevel G-99 fra HK-72 vist hva de er gode for, spesielt i andre omgang av håndballkampen i Sandehallen sist fredag.
Sølvjentene fra Glassverket eide første omgang og ga guttene en leksjon i ballferdighet og kontringer.
To spillere ble straks lagt merke til under showkampen.
Henrik Sliper fra HK-72 og selvsagt landslagsspiller Veronica Kristiansen fra Glassverket. Begge spilte til tider mot hverandre og begge hadde de problemer med å stoppe hverandre.
Henrik Sliper (15) er for øvrig tatt ut til spillerutviklingssamling på nasjonalt nivå, noe vi godt forstår når vi ser gutten briljere på banen. Han ble for øvrig kampens toppscorer med sine 11 mål. Denne gutten har fremtiden foran seg på håndballbanen sa Glassverkets trener Kenneth Gabrielsen etter kampen, og la til at han kommer til å bli en fantastisk god håndballspiller.

Les også: Valgte ny leder

Morsom kamp

Vi koste oss på banen i dag sa profilerte Veronica Kristiansen etter kampen. Guttene fulgte godt med og samtidig var det en fin treningskamp for oss sa hun, og ga seg god tid til autografskrivning for alle de unge håndballfans i hallen.
Treneren for HK-72’s gutter, Kent H. Søberg, roste Glassverkets lag etter kampen. Ikke bare for deres håndballferdigheter, men også for at de tar seg tid til å besøke lag som bedriver breddeidrett for å gi unge spillere inspirasjon og lyst til å satse på håndballen.
Til denne showkampen stilte de blant annet med fullt lag, noe vi satte stor pris på, selv om jeg hadde håpet og trodd på en noe jevnere kamp. Første omgang gjorde at vi ble hengende igjen og det sviktet i forsvar, men mye ble rettet opp i andre omgang, så vi får si oss fornøyd med gjennomkjøringen sa Søberg. Showkampen i Sandehallen ble en realitet takket være tidligere samarbeid mellom Kent H. Søberg og Glassverkets trener Kenneth Gabrielsen.

Flott publikum

Det er moro å dømme når publikum er så entusiastiske som i Sandehallen i dag sa dommer Knut Oustorp, for øvrig er far til Geir Oustorp, tidligere Glassverket-trener.
Knut Oustorp og HK-72’s egen dommer Thomas Aastrøm stilte opp til kampen på kort varsel og gjennomførte dømmingen på en utmerket måte.
Også trenere og spillere roste publikum, som til tross for at egne gutter gikk mot et klart tap, fikk stor jubel for hver eneste ball de satte i nettet bak sølvjentene fra Glassverket.
Showkamp er showkamp. En fin oppkjøring foran finalen i Sør-Norge Cupen hvor HK-72 Sande skal møte et av landets beste guttelag, Teie fra Tønsberg. Det skjer 19. april
i Ros Arena.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken