Sande skytterlag har dessverre ikke kunnet ha organisert skyting innendørs i Sandehallen så langt i år, men utendørs på skytebanen har det vært skyting på feltfigurer så å si hver eneste lørdag. Skytterlaget har i år laget en feltkarusell for egne medlemmer, for å forsøke å øke aktiviteten i denne skytegrenen.

I gang med karusell

Første konkurranse (av fire) i karusellen ble arrangert på Skarsløkka skytebane lørdag 20. februar, og var lagt opp som en 18-skudds konkurranse. Det ble skutt seks skudd mot tre ulike mål, noe som gir et maks resultat på 18 treff, med 18 innertreff. I feltskyting er figuren delt i to deler, og man regner treff og innertreff, ikke som i baneskyting, hvor man skyter på en ti-delt blink og regner poeng.

Det var noe tåke under innskyting fra morgenen, men den lettet litt utover dagen, slik at forholdene ikke var så aller verst likevel.

Bjørn var best

Seniorskytterne skyter på forskjellige avstander, såkalt grovfelt, og lørdagens opplegg var en 13x40 horisontal stripe på ca 210 meter, skutt mot fra knestående stilling, deretter 1/8-figur på ca 280 meter og til slutt en 30 cm sirkel som sto ca 314 meter unna. De to siste ble skutt i liggende stilling. Her ble Bjørn Holmboe beste skytter med 17 treff, hvorav 11 var innertreff (17/11). På plassen bak hadde David Davidsen 15/7, tett fulgt av Bjørn Enerud med 14/5 og deretter Tore Nerli Hansen med sine 12/6.

Ungdoms- og veteranskytterne, samt klassen Nybegynner voksen skyter finfelt, noe som betyr at alle figurene står på samme avstand, 100 meter. Her ble det skutt mot sirkel (11cm), stripe (22,5x7,5cm) og tønne (knestående for klasse Junior). Det var dessverre ingen veteranskyttere med, men i klasse Junior fikk Christoffer Engnæs Hansen 11/3, og i Nybegynner voksen hadde Stian Engnæs Hansen hele 17/8, og var kun ett treff unna fullt hus.

Avslutter med mesterskap

De neste rundene av karusellen arrangeres 27. februar (30 skudd) og 6. mars (42 skudd), og det hele avsluttes med Lagsmesterskap 20. mars. For å kvalifisere til premie i karusellen, må man delta på to av de fire konkurransene.