I fjor deltok 665 barn I vår kommune, og de leste over 10.000 bøker i de tre månedene kampanjen Sommerles varte. 1. juni er den i gang igjen.

– Vi satser på høy deltakelse I år også, og vi på bibliotekene gleder oss til å møte barna, sier barnebibliotekar Kari Westheim Arntsen ved Sande bibliotek.

Sommerles er en digital lesekampanje utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS, og beregnet på barn i 1. - 7. klasse. Barna lager seg en profil på Sommerles.no, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket.

Kampanjen varer fram til 31. august. I fjor ble Haga-elev Hannah Paw-Bolås plukket ut som årets Sommerles-vinner i Sande. Hun leste hele 32 bøker i løpet av sommeren og ble berømmet med gavekort, avisomtale og gode ord for ordføreren. I tillegg ble det både klementiner, popkorn og film til hele klassen.

– Vi var mye på biltur denne sommeren. Derfor lånte jeg med meg mange bøker og leste i bilen, forklarte Hannah Paw-Bolås til Sande Avis i fjor.