Da kan alle 1. - 7. klassinger i Holmestrand kommune være med på det som kalles Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge.

– I vår kommune var det rekord-oppslutning i fjor: hele 44,6 prosent av barna i målgruppen deltok, og de leste over 13.000 bøker! På bibliotekene var det stas å møte mange ivrige barn, sier barnebibliotekar Kari Westheim Arntsen.

I år har hun nye, fine premier på lur og en ny fortelling er å følge inne på Sommerles.no. Når kampanjen er over, trekkes det ut tre vinnere i Hof, Holmestrand og Sande. De blir gjort ekstra stas på.

Fikk skjell og gavekort

Fjorårets vinner i Sande var Bastian Mellbye-Stølen, 2. klasseelev ved Selvik skole. Han leste 32 bøker i løpet av sommeren. Favorittboka var Barske bøller 4.

– Jeg hadde håpet at jeg kunne vinne, så nå ble jeg veldig glad, sa en fornøyd Bastian til Sande Avis.

– Hva likte du best med boka Barske bøller 4?

– At den er spennende og morsom, sa Bastian.

Bastian fikk et gavekort på 500 kroner på Sandvina Bok & Leker, og et abaloneskjell som premie.

Også for skolestartere

Bibliotekene har et godt samarbeid med skolene, som hjelper til med markedsføringen overfor elever og foreldre. Det er også mulig for skolestarterne, de eldste barna i barnehagene, å være med.

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 164.000 barn på landsbasis. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

FAKTA: SOMMERLES

  • Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden Sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn i 1. - 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket.
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.