Gå til sidens hovedinnhold

I år trenger du ikke gå langt for å bidra til tv-aksjonen

Artikkelen er over 1 år gammel

Korona setter ingen stopper for årets tv-aksjon. Den gjør bare at det må gjøres på en ny måte.

18. oktober er dagen for årets TV-aksjon, som i år går til å bekjempe plastforsøplingen i havet. Aksjonen er i regi av NRK, men tradisjonen tro tar kommunen regi lokalt.

I korona-året 2020 må aksjonen foregå på alternativ måte.

– Bli digital bøssebærer, oppfordrer Sonja Søtje-Andresen, prosjektleder for TV-aksjonen i Holmestrand kommune. – Slik kan du være med i kampen mot plast i havet.

– Har gitt liv til alt

Det er den globale miljøorganisasjonen WWF som er mottaker av årets TV-aksjon.

– Havet er fantastisk. Det har gitt liv til alt levende på planeten vår. Men nå er havet truet. Hvert år havner over åtte millioner tonn plast i havet. Heldigvis finnes det løsninger, skriver organisasjonen på egne nettsider.

Pengene som kommer inn via TV-aksjonen i år er øremerket til jobben med å bekjempe plast i havet.

Digital «bøsse»

På grunn av smittevern blir alle bøsser i år erstattet med digitale bøsser. Dette betyr at TV-aksjonen 2020 arrangeres uten at bøssebærere går fra dør til dør, slik Norges befolkning er vant til. I år kan alle som vil støtte aksjonen «gå» med en digital «bøsse».

– På TV-aksjonens nettside kan alle registrere seg som digital bøssebærer, forteller Sonja Søtje-Andresen.

Påmelding for digitale bøssebærere begynte 15. september, men innsamlingen begynner først 5. oktober. I mellomtiden kan du redigere din digitale bøsse ved å legge inn personlig bilde og tekst etter eget ønske.

Sønja Søtje-Andresen ber dem som måtte trenge hjelp til å registrere seg eller som har andre spørsmål om tv-aksjonen til å ta kontakt med henne.

Kommentarer til denne saken