Her kommer noen synspunkter fra en «god gammel» Sandesokning og nå en enda bedre «Holmestranding».

Jeg undres veldig på hva «ta Sande tilbake»-patriotene skal ta Sande tilbake til. Skal vi tilbake til tiden da Gamle Sørlandske gikk gjennom Sande sentrum, eller til tiden da togene splittet sentrum i to hvor togene suste forbi uten å stoppe og hvor det var noen få glødelamper som sto å glødet i tussmørket og hvor man måte planlegge lang tid i forveien et hvert butikkbesøk.

Nei folkens, løft blikket å se hva våre dyktige demokratisk valgte politikere sammen med administrasjonen har fått til, og fortløpende får til i vår flotte nye kommune. De står på nærmest døgnkontinuerlig til beste for oss allle.

Vi får en ny etterlengtet flott sentrumsskole i Sande, det samme i Holmestrand. Vi har fått et fyrtårn av et industriområde i Hanekleiva hvor man nå snart har tømt hele Brakerøya/Lierstranda for arbeidsplasser og hvor det i tillegg følger arbeidsplasser med på lasset til kommunen vår.

Tilbake på Lierstranda bygges et nytt flott sykehus der vi som innbyggere kan legge oss inn hvis vi skulle trenge å skifte ut noen deler eller andre ting. Er vi heldige så får vi en vindusplass mot fjorden hvor vi kan skimte åsene rundt Sande og Hof, vi ser nok ikke kystlinja i kommunen vår, men vi vet hvilken retning det er slik at vi kan drømme og glede oss til vi skal hjem igjen.

Holmestrand Kommune skårer høyt på de fleste parametere og det kommer ikke av seg selv, men er et resultat av god styring og prioritering fra politisk og administrativt hold. Det bygges nye hus og leiligheter og legges ut nye tomtearealer for bygging. Vi har et mangfold av butikker å handle i slik at vi yderst sjelden trenger å reise ut av kommunen for å handle.

Så er det bare å glede seg til hvis vi en eller annen gang skulle få behov for litt omsorg og pleie. Vi har flere muligheter for å få plass om det skulle være i Sande, Hof eller Holmestrand. Tenk å få muligheten av å treffe nye bekjentskaper i "voksen" alder.

Til sist vil jeg sterkt anbefale en pub til pub-tur. Start på Stasjonsgården i Sande, dra over Bergstien til Eidsfoss kro, dra så til den flotte havna i Holmestrand og retur med avslutning på Stasjonsgården i Sande.

God tur, og nyt den flotte naturen underveis.