Redningsaksjon avsluttet etter at båteier meldte seg

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den store redningsaksjonen er avsluttet, etter at politiet kom i kontakt med eier av båten.

DEL

(Røyken og Hurums Avis) HURUM: Noen gjenkjente båten via bilde i media og kontaktet politiet. Dermed ble redningsaksjonen avsluttet klokken 14.40.

– Båteier har opplyst at han hadde lånt bort båten til en kamerat, som igjen hadde falt overbord et sted ved Son. Kameraten var alene i båten, opplyser politiet.

Kameraten skal ha vært i kontakt med båteier ved 13.30-tiden og fortalt om hendelsen. Båten skal ha gått for egen maskin helt til den traff land.

Politiet oppfordrer på sterkeste at man melder i fra til politiet så snart som mulig, når man er involvert i denne type hendelser.

– Tilsynelatende er det en person som har vært i sikkerhet hele tiden, mens redningsaksjonen har pågått, sier redningsleder Edvard Middelthon ved hovedredningssentralen til Drammens Tidende.

– Vil dette få noen  konsekvenser for vedkommende?

– Det gjenstår å se, sier Middelthon.

Iverksatt full leteaksjon

Det ble satt i gang full redningsaksjon etter at en skadet RIB drev i land ved Rødsodden på Tofte i Hurum ved 12-tiden søndag.

Tenningsnøkkelen sto i tenningen og gasshendelen sto i stilling for fullt gasspådrag.

– Det at tenningsnøkkelen står i og at gasshendelen står i fullt gasspådrag, gjør det hele mistenkelig og vi er redd noen har falt over bord, sier operasjonsleder Rune Hunshamar til Drammens Tidende.

Kongeskipet koordinerte aksjonen

Det ble satt i gang full leteaksjon med Sea King-helikopter, politi, redningsskøyta og mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

– Kongeskipet passerte tilfeldigvis forbi stedet da redningsaksjonen startet. I og med at de er bemannet av marinen var det naturlig at de koordinerte aksjonen, sier Middelthon ved hovedredningssentralen.

I tillegg hadde de redningsskøyta Elias og Klaveness Marine, kystvakten, redningshelikopter fra Rygge, mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp i sving, samt at mange fartøyer i nærheten meldte seg til å bistå.

Politiet varslet omkringliggende politidistrikt for å høre om de hadde fått inn meldinger om savnede personer.

Båten var av type Zodiak rib, har hvitt skrog, med grå pongtonger. Motoren er en Eivinrude 115 hk.

Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags