Styres Holmestrand av en skuespiller/diktator?

"Var det en skuespiller eller var det en diktator som ledet møtet denne kvelden?" spør innsenderen.

"Var det en skuespiller eller var det en diktator som ledet møtet denne kvelden?" spør innsenderen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

MeningerForrige onsdag dro jeg, full av forventning, fra Sande sydover til Holmestrand. Saken om kommunesammenslåing der Sande kanskje skulle forenes med Hof og Holmestrand sto på dagsorden.

Møtet foregikk i Kjærsentret. Det må være oppkalt etter forfatteren Nils Kjær fra Holmestrand tenkte jeg. Han er jo mest kjent for skuespillet ”Det lykkelige valg”. Måtte det bli en lykkelig kveld for kommunene i nord Jarlsberg, tenkte jeg. Invitasjonene fra Hof og Holmestrand var jo så lovende. Hjertelig velkommen, også til Sande, sa de i kor fra våre nabokommuner.

LES OGSÅ (SA+): Kommunevåpenkunstneren

Saken kom opp. Det ble veldig mye snakk om Sande, og hvor dårlig det sto til der. Alle i partiet Høyre, med Frp på slep, kunne ikke ta inn Sande før Sande hadde fått orden på sine ambisiøse planer og sin elendige økonomi.

Jøss, tenkte jeg, har vi det så dårlig? Har vi en syk økonomi og syke planer? Det hadde ingen sagt til meg før, enda jeg sitter i kommunestyret. Der vi har fått ros av fylkesmannen for god styring og gode bærekraftige planer som tar hensyn til klimaet.

Klimaet i kommunestyresalen på Kjærsentret denne kvelden føltes ikke bra. Ordstyreren innledet med å si at klimaet i forhandlingene ikke var så bra, ja han måtte endatil si at han sjøl hadde vært med å forårsake det. Dermed fikk han sagt unnskyld, samtidig som han fikk sagt at han sto på for Holmestrand. Luring, tenkte jeg. Alt så ut til å være avgjort på forhånd. Flertallet i Holmestrand ville ikke ha med Sande fra 2018, nei de må vente til 2020, da de kanskje er blitt litt friskere.

Lars Aaserud.

Lars Aaserud. Foto:

Ansatte i Hof, Holmestrand og Sande vil bli sammen så fort som mulig. Det er det beste for fagmiljøene og gir de ansatte best trygghet i prosessen som følger. Statsråden og fylkesmannen sier det samme. Det beste er en felles prosess rundt sammenslåing. To runder er dyrere og mer tungvint.

LES OGSÅ (SA+): Vil ikke frede skoler 

Det ville ikke flertallet i kommunestyret i Holmestrand bry seg om. De gikk i mot det flertallet i Hof og Sande ønsket. Dette lover godt for den nye kommunen, slo det meg der jeg reiste mot nord igjen.

Igjen måtte jeg tenkte på det lykkelige valg hvor stortingsmannen Celius fortalte sin kone at «På Stortinget der er det så godt å sitte".

Var det en skuespiller eller var det en diktator som ledet møtet denne kvelden? Jeg så månen kaste sitt lys på sjøen ”Her er så underlig, er jeg kommet på feil klode”.

Artikkeltags