MUSIKK ER LIVET: Arnstein Roch Øverland bruker mye tid i studioet sitt 1915.
Svein-ivar Pedersen

Bli bedre kjent med Arnstein Roch Øverland: – Jeg lever alene, så det meste av min kjærlighet går til mamma

Arnstein Roch Øverland (57) er oppvokst på Langøya hvor han har tråkket sine barnesko. Som åtteåring begynte han å spille piano, men han skulle bli 30 år før han lagde sin første sang.
Av
Publisert

(Jarlsberg Avis) HOLMESTRAND: Vi blir tatt imot i et lydstudio som bare oser av ny og gammel musikk. Flotte instrumenter henger på veggene, det samme gjør bilder av musikere og kjente band, samt karikaturtegninger for noe han har på gang. På gulvet står et velbrukt flygel og inne på musikkstudio har han mikrofoner og høyttalere.

Aldri søkt jobb

Selv er Arnstein pent antrukket med blå jakke og matchende jeans, med en oransje T-skjorte og et strålende smil. Han har mottatt Holmestrand kommunes kulturpris i 2012 og Holmestrand Rotary kåret ham til «Årets Nysgjerrig" i 2014.

– Jeg har egentlig aldri hatt noe ønske om å bli artist, sier Arnstein.

– Jeg har faktisk aldri søkt på noen jobb heller. Først tenkte jeg å bli vernepleier, men jobbet som lærer på Ekeberg skole før musikken tok over og ble mitt levebrød, legger han til.

Revy og teater

Arnstein forklarer videre at han har jobbet mye med revy og teater. Til nå har han komponert over 500 sanger, hvor mye av det er utgitt av artister i Danmark og Sverige.

– Musikk er jo livet mitt. Jeg har turnert land og strand med duoen «Romeo og Clive» i 25 år og startet «Studio1915» i 1995, som driver med produksjon og konsulenttjenester innen musikk innen alle sjangere, forklarer Arnstein.

Byteateret i Holmestrand har blant annet fremført «Holmestrand O´ Holmestrand» av Arnstein og hans «mentor» Aage Winther Sørensen ved flere anledninger.

– Jeg sier det fordi jeg i mange år har jobbet med Aage, og dersom jeg sier noen kloke ord, så er det Aage som har lært meg det, smiler Arnstein.

– «Holmestrand O´ Holmestrand» er faktisk fremført både for konge- og kronprinsparet når de har besøkt Holmestrand, så sangen synges sikkert ofte på slottet, fleiper han.

Fortellerglede

Arnstein har en fortellerglede og positivitet som mange kan misunne ham. Han har et stort hjerte for å hjelpe andre. Det er når Arnstein selv forteller om sine gjøremål innen bransjen at man bare blir sittende og lytte, for det lyser et engasjement av mannen som er i gang med flere spennende prosjekter, blant annet for artister som søker hjelp til innspilling og formidling av sine sanger.

– Mitt studio er en arena for glede og inspirasjon. Jeg liker å jobbe kreativt med ungdom som etter å ha vært i mitt studio kan gå ut med mestringsfølelse. Jeg ser på meg selv som en dyktig vokalcoach, sier en bestemt Arnstein Roch Øverland.

LES OGSÅ: Hennika (15) opptrådte på sin hittil største scene onsdag kveld: – Hun vil komme langt (+)

Stolt og lykkelig

– Jeg gjør det jeg liker og har en jobb som gjør meg godt, sier Arnstein med et bredt smil.

– Jeg lever alene, men det meste av min kjærlighet går til min snille og kjære mamma Astrid Helene. Hun er «kvinnen i mitt liv», legger han til og forteller at han hver eneste dag ber til Gud og takker for det gode liv.

Noe av det Arnstein er mest stolt over i sitt liv er Regnbuen Seniorkor.

– De er en fantastisk gjeng som jeg har stor glede av å være dirigent for. Med 37 medlemmer har vi i fem år fartet i både inn- og utland med våre glade sangstemmer. Det har i alle år vært en stor opplevelse, sier han.

Men det er ikke bare sang som opptar Arnstein, også båtlivet står sentralt.

– Når jeg har tid pusser jeg på trebåten min i flott mahogni av typen With på 20 fot fra 1962. Båten gir meg glede og økt livskvalitet. Det er herlig å putre rundt på fjorden i snekkefart en stille og varm sommerdag.

Arnstein pauser før han legger til:

– Da føler jeg meg fri.

(Saken fortsetter under bildet)

STOLT: Arnstein Roch Øverland er svært stolt av seniorkoret hvor han er dirigent. Her fra Holmestrand Kulturfestival 22.06.19

STOLT: Arnstein Roch Øverland er svært stolt av seniorkoret hvor han er dirigent. Her fra Holmestrand Kulturfestival 22.06.19 Foto:

LES OGSÅ: «Ja vi elsker Holmestrand», heter den nye sangen som HIF håndball har laget (+)

Drømmen

Framtidsdrømmen er å kjøpe seg en ny leilighet på bryggekanten i Holmestrand.

– En leilighet med oppvaskmaskin, for det har jeg aldri hatt, sier Arnstein og ler.

Han har også planer om å flytte «Studio1915» ned på gateplan, og starte en musikk-kafé hvor folk skal kunne nyte all slags musikk.

– Akkurat det er drømmen nå, innrømmer den musikkglade og livsglade Arnstein Roch Øverland.

LES OGSÅ: Steffen (21) og Ole Erik (21) har tidligere vært «unge søkende» – Nå deler de sin erfaring gjennom ti podkaster (+)

Artikkeltags