Gå til sidens hovedinnhold

SISTE: Dette blir navnet på den nye kommunen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det har vært en vanskelig sak for departementet å avgjøre.

Det er under en uke siden av Sande og Holmestrands ordførere møtte kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) for å gi sine syn på hva den nye kommunen burde hete. Holmestrand og Sande skal som kjent bli én kommune fra 1. januar 2020.

Sande-ordfører Elin G. Weggesrud (Ap) har, i likhet med flertallet i både hennes kommune og tidligere Hof, ønsket at navnet skal bli Nord-Jarlsberg kommune. Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele (H) har hele tiden stått for at bynavnet også bør være navnet på kommunen. Det ble så og si dødt løp mellom de to alternativene da innbyggerne ble spurt i mai i fjor.

LES OGSÅ (+): Diskuterte kommunenavn med ministeren 

– En vanskelig sak

Nå har Mæland skåret igjennom. Det nye navnet blir Holmestrand kommune.

– Det har vært en vanskelig sak for departementet å avgjøre. Begge kommuner har vist til gode og saklige argumenter for sine forslag, men til slutt måtte altså departementet ta en avgjørelse, sier Mæland i en pressemelding.

I meldingen vises det også til at Språkrådet har uttalt at Holmestrand er et bedre navn enn Nord-Jarlsberg, og at navnet ble videreført da Holmestrand og Hof slo seg sammen 1. januar i år.

– Det beste hadde vært om kommunene selv ble enige om et navn, men av hensyn til den videre prosessen er det viktig at departementet nå tar en beslutning, sier Mæland.

Kommentarer til denne saken