Gå til sidens hovedinnhold

Her sørger elevene for egen valgsending – som du kan følge med på

I forbindelse med presidentvalget i USA publiserer de tre Medie- og kommunikasjonsklassene på Sande videregående skole en sending med innslag relatert til valget.

Innsendt

Valgsendingen kan du se i sosiale medier, hovedsakelig på linjas Facebook-side. Elevproduserte innslag blir sendt gjennom hele valgdagen tirsdag 3. november.

– Jeg gleder meg til å se om elevene har det gøy når de jobber med noe som likner på virkeligheten. Elevene skal få en følelse av at dette er relevant, sier Eivin Berger som er en av lærerne på medielinja.

Berger mener det er viktig at de lager en slik sending, og han håper at elevene klarer å gi publikum en smak av USA. Hver av de tre medieklassene har sine egne oppgaver, og de produserer forskjellige ting.

– Det som blir produsert på forhånd er en del innslag, skriftlig, film og radio. 3mk har hovedansvaret for programledelsen. Det gjelder for publikum å følge med på Facebook og alle slags sosiale medier der Sande MK bidrar. På onsdags morgen vil det være en oppsummeringssending, forteller Berger videre.

Spente elever

Elevene i alle de tre MK-klassene ser fram til sendingen.

– Det blir spennende, gøy å prøve noe nytt og se om det funker eller ikke, sier Christoffer Castellan fra 3mk. Han håper sendingen blir bra, for det er kjipt å legge mye tid i noe som ikke blir bra.

Anzhela Borislavova Dzhambazova forteller at 1mk skal lage nyhetsartikkel og podkastinnslag, hvor de intervjuer hverandre om deres forhold til USA. Også vg2-elevene skal bidra.

– 2mk skal lage reklameinnslag og noe underholdning som pause, sier Stine Kleppan.

Positiv rektor

Rektor Wenche Lien gleder seg til valgsendingen.

– Dette er et flott opplegg hvor elevene får øvd seg på den yrkesfaglige kompetansen, mener Lien.

Ifølge henne får elevene på MK praksis i faget, der de bidrar til å sette søkelyset mot en stor nyhetssak for de andre elevene på skolen. Hun selv tenker at det kommer til å gå bra siden skolen har gode lærere som veileder elevene.

– Sånne prosjekter bør vi ha mer av videre, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken