Da er orienteringsgruppa i Sande Sportsklubb i gang med en ny sesong Månedens post. I fjor besøkte i gjennomsnitt 139 personer hver post, mot 137 året før. 29 voksne og 4 barn har vært på alle postene. Vi håper på minst like stor deltagelse i år! Ved hvert turmål er det hengt opp en postkasse med en registreringsbok. Etter sesongen trekker vi ut premier blant de voksne som har vært på alle postene, og i tillegg vil alle barn som har vært på minst 5 poster få premie. Dette er en flott måte å bli kjent i bygda vår på, og vi ønsker nye deltakere velkommen!

Månedens post for april ligger ved Vammenshula, ikke langt fra Bjerkøya. Vammenshula er egentlig en heller – en steinblokk som henger utover og lager naturlig ly. Dette gjør Vammenshula til et supert turmål også på regnfylte dager. Det antas at det har vært bosetninger her i tidligere tider.

Vi anbefaler at dere starter turen fra parkeringsplassen i starten av Bjerkøymoloen. Ta til høyre langs riksveien, og deretter – etter ca. 50 meter – den asfalterte stien opp til venstre. Følg stien til du kommer til en privat parkeringsplass/snuplass. Ta stien mot høyre ved siden av en tretrapp. Følg stien oppover svakt mot nordøst. Du passerer i utkanten av et hyttefelt - vis hensyn. Fortsett oppover flåberget til du nærmer deg en skrent som går nedover. Der følger du en sti til venstre. Stien er merket med merkebånd. Den går langs foten av åsen, og etter ca. 150 meter tar du av til høyre bratt oppover åsen. Posten finner du etter ca. 50 meter. Posten ligger ikke mer enn omtrent 850 m fra Bjerkøymoloen, men til gjengjeld er stigningen på ca. 150 m. Vi anbefaler at dere tar en liten hvil på vei opp flåberget, og samtidig snur dere og nyter utsikten utover Sandebukta.

Orienteringsgruppa i Sande SK håper at flest mulig besøker posten. Vi ønsker alle gamle og nye deltagere en god tur!