I døren står Maggi og Knut og tar imot oss. Hun henger over en prekestol og han på krykker. Nå er de begge avhengig av hjemmesykepleien og de er mektig imponert over den jobben som de ansatte gjør.
– Jeg vil påstå at de er bygdas engler, sier Knut og smiler.

Datt på isen

Maks uflaks – er et passende ord for samboerparet. Etter at Maggi kom hjem fra sykehuset med brukket rygg skulle Knut ta seg av sin skadde kjæreste. Fire dager etter hjemkomsten skulle han «bare» ut i garasjen og skru av lyset.

Men ute i gården var det «blåholke» og før han fikk sukk for seg smalt han i isen.
– Jeg kjente at det var noe som gikk i stykker på baksiden av låret, forteller Knut og legger til at da han forsøkte å reise seg gikk han i bakken på ny.
– Beinet fungerte ikke. Det holdt meg ikke oppe, så jeg måtte slepe meg inn i gangen, forteller han videre. Kort tid etter kom ambulansen og han måtte forlate sin samboer til fordel for sykehus og operasjon.
 

Skryte

Men det er ikke den uheldige historien som skal fram i lyset egentlig.
Da ulykken var ute fikk de møte en avdeling i Sande kommune, hvor de mener alt fungerer optimalt.
– Dagen før Maggi skulle komme hjem fikk jeg besøk av hjelpemiddelsentralen og hjemmesykepleien. De monterte og satte opp alt av hjelpemidler som vi trengte for at Maggi skal klare seg hjemme, sier han og er imponert over at alle etater samarbeider på en god måte som kommer brukerne til gode.
– Dette er en opplevelse som har vært med på å bedre helsen. Vi er overrasket over at de bestandig er så blide og hyggelige til tross for at de har det veldig travelt, fortsetter Maggi og Knut.
– I starten var ikke behovet like stort. Jeg skulle jo ta meg av min kjære. Men så ble vi «pleietrengende» begge to, fortsetter han.
 

Gir trygghet

De kan fortelle om ansatte med god kompetanse, god humør og empati.
– Sårstell og fjerning av sting har også hjemmesykepleien tatt seg av, sier Knut.
Både han og Maggi mener at de ansattes humør og kompetanse er med på å skape en trygghet.
– Vi føler oss trygge og blir godt ivaretatt av de flinke ansatte. I denne perioden har det også vært utfordrende kjøreforhold for de mange ansatte som bruker store deler av arbeidsdagen langs småveiene i Sande, legger han til.
– I tillegg kommer de innom og snakker med oss og sjekker hvordan vi har det, legger Maggi til.

Fortjener ros

Samboerparet er begge enige om at bygdas engler fortjener ros for den viktige jobben de gjør.
– Det er mange mennesker som trenger og får hjelp. Og de er prisgitt hjelpen fra hjemmesykepleien i Sande. De gjør en fenomenal jobb, avslutter Maggi og Knut.