Den siste helgen i januar har for Sande Sportsklubb – Skis utøvere vært preget av hektisk aktivitet. Engasjerte langrennsentusiaster har gått skirenn både i Buskerud skikrets og flere steder i Telemark og Vestfold skikrets, fra Konnerud til Skien. Endelig arrangeres det skirenn, endelig kan man få lov til å konkurrere på ski, ha startnummer på brystet, oppleve stemningen på stadion og i løypene. Ordentlig flott er det, og våre utøvere lar seg slett ikke be to ganger. Se bare her:

Lørdag 29. januar:

KM klassisk på Jarseng i Skien. Hans Øyvind Sundve og Andreas Sørsdal gikk henholdsvis 3 km og 10 km i dag. Veldig våte løyper, alt av vær: regndråper i et øyeblikk, full sol neste. Andreas kunne nok ønsket å være med på NC jr. på Åsen, men har vært syk mer eller mindre i hele høst. Han jobber sakte, men sikkert med mål om å kunne delta i NC sirkuset i mars. Å gå skirenn er uansett stas, men uvant. Et par år siden sist nå. Covid har sørget for det. Det var tungt, men gøy, og kretsmestertittelen er fin å ta med seg på veien. Hans Øyvind er fortsatt i toppslag, og gikk inn til en fin 4.plass i dag. En god dag for både løpere og "supporterklubben"

Søndag 30. januar:

Sande Sportsklubbs utøvere er i aktivitet også på søndag, og nå på flere ulike arenaer. Våre skiløpere er over alt:

Årbogenrennet (IL Birkebeinerens kretsrenn), som var flyttet til Konnerud pga. snøsituasjonen, gikk i fristil. Sande Sportsklubb stilte med to unge utøvere der: Olav Myrhaug, G9 (for ung til rangering, men han gikk veldig fort i sporet) og Hedda Nestegård-Bolstad, J12, som gikk inn til en super 5.plass. Første kretsrenn noensinne for begge to, og de er strålende fornøyde. De melder sur vind på stadion, men det gjorde absolutt ikke noe. Det var bare moro alt sammen.

Vår egen skikrets arrangerte Andeburennet, i år på Storås stadion i Stokke:

Andeburennet, som for øvrig også er 2. renn i TV-cupen for utøvere f.o.m. 13 år, gikk i fristil. I Stokke stod det 5 ivrige utøvere fra Sande Sportsklubb på startstreken. For noen er det første gang et kretsrenn gås, så det var ekstra nytt og spennende. Et fantastisk arrangement, sier de. Våre sprekinger der var: G8 år: Adrian Munch Christoffersen. J9 år: Eline Knutsen Landfald, disse to gikk så det gnistret i sporet, og det var tydelig at de hadde gått fort på ski fø. G11 år: Even Munch Christoffersen, 4.plass, G11 år: Even Knutsen Landfald, 6.plass, G14 år: Hans Øyvind Sundve, gikk inn til bronse. Hans Øyvind Sundve har nå fått hele to 3.plasser i cupen så langt, så kanskje blir det pallen også til slutt?

Hele helgen igjennom - NorgesCup for seniorer på Gjøvik:

Som om det ikke er nok skirenn i både Buskerud, Telemark og Vestfold så har Eivind Kjennerud gått NorgesCup for på Gjøvik. Han er som vanlig svært ivrig og gikk alle rennene der, fredag, lørdag, søndag - alle dager til ende.

Eivind har vært litt småsyk i det siste, så han var litt spent før helgen. Selv sier han at han er godt fornøyd med helga sett under ett. Det han er minst fornøyd med er klassiskrennet på fredag (der ble han nr. 45, som jo likevel er et meget godt resultat). Mest fornøyd er han med lørdagens renn (der ble han nr. 16!!!!! Vilt bra). På sprinten i dag holdt det nesten til å gå videre fra prologen (nr. 33) Det var helt ok forhold på Gjøvik, men det var litt lite snø der også, som ellers rundt på Østlandet, og det var en del rusk i løypene.

Totalt sett en svært vellykket helg sett med Sande Sportsklubbs øyne. Vi er med over alt, og kan gjerne bli enda flere. Heia Sande, klart vi kan det!