Håkon og Oscar er avisas nye frilansere

NYE PÅ LAGET: Håkon Aase Kristiansen (18, til venstre) og Oscar Eckhoff (24) har nylig underskrevet frilanskontrakt med Sande Avis.

NYE PÅ LAGET: Håkon Aase Kristiansen (18, til venstre) og Oscar Eckhoff (24) har nylig underskrevet frilanskontrakt med Sande Avis. Foto:

Sande Avis-redaktør Magnus Franer-Erlingsen har den siste uka kommet til enighet med to nye frilansere.

DEL

Håkon Aase Kristiansen (18) fra Svelvik begynte som frilanser i Svelviksposten i våres. For Sande Avis har han levert saker siden juli, inkludert en om trafikkontroll i Sandebuktveien i juli og om et rusproblem blant unge nå i september.

– Givende jobb

– Å jobbe som journalist er en veldig variert jobb og det skaffer enorme mengder erfaring på kort tid. Jeg lærer mye etter hvert oppdrag, så jeg føler det er en givende jobb, sier Kristiansen.

Han er interessert i kultur og synes generelt det er spennende når det skjer smått og stort i lokalmiljøet. Kristiansen går nå siste året på Sande videregående skole og fikk opp øynene for lokalavisarbeid da han tok et mediefag på skolen i fjor.

Oscar Eckhoff (24) er fra Sande, men har bodd i Oslo de siste fire årene. Her har han blant annet opparbeidet seg en bachelor i historie fra Universitetet i Oslo. Han har nå flyttet tilbake til hjemtraktene og ønsker å prøve seg i journalistyrket.

– Oppfriskende

– Jeg er glad i å snakke med nye mennesker og jeg er glad i å skrive og rett og slett lære om nye ting, forteller Eckhoff.

Til nå har han blant annet skrevet om Galleberg Misjonsforenings 150-årsjubileum og nedleggelse, samt hvordan Sande Juniorkorps har lyktes så godt med rekrutteringen.

– Jeg har trivdes veldig godt med oppdragene så langt. Allerede har jeg kommet i kontakt med mennesker som er helt nye for meg, selv om jeg er fra Sande. Jobben tilbyr meg muligheten til å bli kjent med helt nye mennesker i hjembygda, og det synes jeg er oppfriskende.

Også Eckhoff er også interessert i kultur, men definerer seg som ganske altetende når det kommer til saker han ønsker å skrive.

– Bra for avisa

Redaktøren er glad for å ha flere krefter å spille på.

– I Håkon og Oscar har vi to lovende unge journalister som jeg opplever som ivrige, lærevillige og etterrettelige. Å ha flere spillere på laget, attpåtil med lokal tilknytning, kan bare hjelpe oss i målet om å speile lokalsamfunnet vårt på best mulig måte, sier Magnus Franer-Erlingsen.

Artikkeltags