Disse kommer til Hagan Musikkfestival

Snart braker det løs for årets musikkfestival som arrangeres i Klevjerhagen lørdag 25. mai.

DEL

Som tradisjonen tro vil festivalfolket få oppleve et variert musikktilbud med blues og rock av høy kvalitet under Hagan Musikkfestival også dette året. Arrangørene legger til rette med nødvendige fasiliteter som festivaltelt på festivalområdet. For de som ønsker å campe på området vil det også bli lagt til rette for dette.

Mathisen leder showet

For å lede det hele er komikeren, musikeren og skuespilleren Tom Mathisen engasjert. Mathisen er kjent fra plater, konserter, show, radio og TV. Mange husker Tom Mathisen sammen med Herodes Falsk, Prima Vera og som medlem av Jonas Fjeld Rockn´Rolf Band.

Les også: Hagan Bluesklubb:- Det blir ingen musikkfestival uten de frivillige

For lokale artister

For arrangørene av Hagan Musikkfestival er det viktig å være en scene hvor unge lokale artister får prøve seg på en stor festivalscene.

- Selv om vi reduserer til en dag i år er det en selvfølge å fortsette med dette tilbudet, sier PR-ansvarlig for festivalen, Bent Johan Næss.

- True Gifts har virkelig blitt en gjeng som begynner å få solid festivalerfaring hos oss. De entrer nok en gang scenen, fortsetter han.

Les også: Trang fødsel kommer

The Namless

The Nameless debuterte i fjor og kommer tilbake dette året.

- De hadde mye spennende på gang sist og vi gleder oss veldig til å oppleve fortsettelsen. Under kyndig ledelse av Bella Dellner på kulturskolen i Sande er vi sikker på at det kommer til å gå som ei kule.

Ronny kommer

«Ronny Aagren & His Blues Gumbo» tar også turen til Sande. Dette bandet består av en god samling rutinerte musikere som startet opp i 2016.

- Gumbo er vel det vi her på berget betegner som en gryte/stuing. Og det er nettopp det Ronny og hans Blues Gumbo vil servere, en Delta bluesgryte med bare gode smaker. Det blir alltid god stemning når de entrer scenen og de er et bevis på at blues faktisk kan svinge. Dette er en sikker vinner for de som er glad i god blues.

Bandet får stor oppmerksomhet på norske, amerikanske og europeiske blues scener, med mye radiotid og gode anmeldelser rundt i verdenen med albumet «Close to You». De ble også valgt ut til å representere Norsk Bluesunion under International Blues Challenge (IBC) i Memphis januar 2019.

Det er Ronny Aagren som skriver sin egen musikk som er en herlig blanding av “Old School” og moderne. Materialet er hentet ut fra eget liv og erfaringer og gjør musikkformidlingen unik, og man sitter igjen med følelsen av at han synger direkte til deg. Bandet består av Ronny Aagren, Alexander Andre Johnsen, Roar Paulsberg og Ole-Christian Rydland.

Les også:

Kjell kommer også

Svenske «Kjell Gustavssons Rhytm & Blues Orchestra» tar også turen til festivalen. Festivalledelsen oppdaget bandet snodig nok på internettkanalen youtube.

- Her vil det svinge skikkelig hele veien til scenekanten. Blues har nok et ufortjent rykte av å være blått, trist og kaldt, men for denne gjengen er det rødt, varme og spilleglede som gjelder. Det er helt klart at vi må brøsje opp dansegulvet vårt for kvelden, sier PR-ansvarlig.

BYTING fra Telemark

Bygdefolket får også sitt i årets festival. Byting fra Telemark er et oppegående og folkelig festband. Med oppstart i 2015 er de et ungt friskt pust inn i den norske festivalverden. De fikk sitt gjennombrudd gjennom frisk deltagelse i «Norske Rednecks» i 2016.

- Byting har etterhvert opparbeidet seg et solid låtmateriale som lett lar seg runge fra full hals langt ut i mainatta.

Pr-ansvarlig for festivalen mener Telemarksbandet kommer til å bli en opplevelse.

- Folkelige norske tekster med høy allsangprofil går aldri av moten og bugner for en kjempetrivelig avslutning på årets festival. Her blir det viktig å holde steamen opp til lysene

slås på i de små nattetimer.

Trang Fødsel kommer

- Trang Fødsel på konsert er alltid en fest, med en perlerad av låter du kan – enten du er klar over det eller ikke, sier Næss.

Det er vokalist Hans Petter Aaserud som står i spissen for et energisk lag av musikere som leverer en schlachtplate av popharmonier, rockedriv og slentrende jazz-eleganse med like stort overskudd. Aaserud er også en av Norges fremste låtskrivere, og har skrevet og produsert musikk for mange av Norges beste artister. I begynnelsen av 2018 var han gjest i TV-programmet «Hver gang vi møtes», og resten av året har Trang Fødsel-dagene vært fulle av nye konserter og opptredener.

- Trang fødsel er lyden av norsk sommer på sitt beste: Låtene oser av svaberg, solkrem og saltvann, og en og annen melankolsk solnedgang like før daggry. Sommeren blir bare ikke den samme.

- Vi gleder oss veldig til å få Trang Fødsel på besøk. Det er deres først tur på Hagan, vær med å skape den folkefesten disse pop ikonene fortjener etter en årrekke i livemusikkens tjeneste. Det har de jaggu fortjent.

Buss hjem

Etter konsertslutt cirka klokken 01.30 vil det gå buss til Sande, Drammen og Svelvik.

Artikkeltags