Gå til sidens hovedinnhold

Gullsanking for SSK Judo i sølvbyen Kongsberg

I helgen deltok SSK Judo på Norges cup i Kongsberg.

Innsendt

Norgescup arrangeres normalt fire ganger i året, og er et stevne hvor utøvere samler poeng for å bli sammenlagtvinnere ved årets slutt. I år ble stevnet på Kongsberg innledet med et eget U-15 stevne som «oppvarming» til den tradisjonsrike 830-cup.

Sterk start av U-15-utøverne

I U-15-stevnet var Sande representert med 6 utøvere. Kajus Stapulionis, Birger Larsson, Elias Sørli Niane, Sofian Sørli Niane, Stella Cornelia Hauge og Anna Grambo sto klare til dyst. Det var Kajus som var første utøver i aksjon denne dagen, og han imponerte stort. Kajus er bare 12 år, men like vel vant han begge sine kamper og tok gull etter flotte kast. Birger tok sølv i samme klasse. Stelle gjorde også sine saker bra, og endte opp med bronse i en klasse hvor de andre utøverne var mer enn 10 kg tyngre enn henne. Sofian, Elias og Anna tok alle tre gull i sine klasser.

Mer edelt metall

I det offisielle Norgescup-stevnet var det utøvere i U-18, U-21 og seniorklassen som skulle konkurrere. Her må klassen U-18 -60 kg nevnes. Dette var en klasse med mange utøvere i, og Sande representerte her med hele fire utøvere. Det endte like godt med at SSK tok de tre øverste plassene. Elias Sørli Niane og Mats Eek Gerhardsen kjempet en hard finale som gikk ut i Golden Score. Kampen bølget fram og tilbake og bar preg av to solide judoutøvere med god kondisjon som kjenner hverandre godt fra treningshverdagen. Til slutt fikk Elias tre bestrafninger og Mats gikk seirende ut av duellen. Mahmoud Slaibi tok en fin tredjeplass. Selv om Mats gikk mange kamper i sin klasse U-18 var han ikke ferdig for dagen. Han stilte også opp i klassen senior – 60 kg og tok jammen meg gull der også. Med andre ord en god dag i hallen.

I U-18 fikk også Mads Aamodt med seg sølvmedalje, Sofian Sørli Niane fikk sølv, og Audun Hansteen fikk bronsje. Miro Hassaf og Nizar Mahmoud Khleifghazaleh gikk også gode kamper, men endte opp uten medaljer denne gangen.

Sterke jenter

I dameklassene stilte Una Rohjan, Line Haldorsen, Hermine Døhl Sundby og Anna Grambo. Una ble dessverre skadet etter et kast i sin første kamp, og måtte avbryte stevnet med et besøk på legevakta. Line åpnet svært bra mot en islandsk motstander, men nådde ikke opp i medaljekampen. I U-18-klassen kjempet Hermine og Anna. De fortsatte den gode utviklingen de har vist den siste tiden og var suverene i sine kamper. Begge jentene tok gull i sine klasser i U-18. Hermine deltok også i U-21 hvor hun klarte å ta sølv

Trener Samir Rabah var fornøyd med sine utøvere, etter at det ble 8 gull, 5 sølv og 3 bronsemedaljer til SSK judo. Nå ser han fram mot neste store begivenhet kommende helg som arrangeres i Trollhettan i Sverige.

Kommentarer til denne saken