Gå til sidens hovedinnhold

God jul, Sande!

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det er rart å tenke på at 2020 snart er passert. Ser jeg ut vinduet og på skyene som ligger som et teppe over hele bygda er det som om tiden stoppet en gang i november. Men tenker jeg på alt som har skjedd, ikke bare den siste måneden men hele året, så virker det smått utrolig at så mye kan finne sted i en bygd med 10.000 innbyggere i løpet av bare 12 måneder.

I løpet av året som er gått har vi tatt tak i kutt i bussforbindelser, vi har vært tett på prosessen mot en sykehusløsning som hele kommunen kan leve med og vi har opplyst om veiomleggingen ved Klokkerjordet og utfordringene den gir. Vi har gravd fram og omtalt generøse pensjonsavtaler til tidligere kommunale ledere. Varslede skolenedleggelser og en eiendomsskatt som til slutt ble vedtatt – på tross av valgløfter og med knappest mulig flertall – har selvfølgelig ført til stort engasjement og har krevd spalteplass i lengre tid. En stor sak hele bygda derimot ser ut til å enes om, er at dammene i Selvikvassdraget må bevares. Og samtidig med alle disse store føljetongene – og flere til –, har det vært viktig for oss å gi innbyggerne best mulig informasjon om den pågående korona-pandemien.

Men ved siden av alt dette, har vi lykkes med en satsing som er helt nødvendig for at Sande Avis fortsatt skal oppleves relevant, gledelig og nyttig for en befolkning med stadig mer digitale leservaner – nemlig å sørge for at nettsiden oppdateres morgen og kveld, og gjerne oftere – og det hver dag, uke etter uke. Faktisk har vår lille redaksjon levert 1.120 saker til Sande Avis-abonnentene i år, og det er et antall som vi tillater oss å være stolte over. Til grunn for dette ligger stramme rutiner og en ydmykhet for at hverdagslige utfordringer og gleder for den enkelte ofte kan engasjere mange. I tillegg til de nevnte 1.120 kommer en mengde relevante saker fra samarbeidende aviser, inkludert Jarlsberg som vi nå deler en kommune med – og ikke minst mange gode lokale leserinnlegg.

Da jeg skrev min første leder i denne avisa i januar i år, tok jeg opp at det hadde vært noen spørsmål om når de to avisene i den nye kommunen skulle slås sammen. I den forbindelse er det hyggelig å konstatere at pilene har pekt riktig vei for vår lille avis også i år. De siste månedene har jeg fått høre fra mange lesere som ønsker å gi oss ros for jobben vi gjør. Det setter vi selvfølgelig pris på. Andre sier ifra når de er uenige i vurderingene vi har gjort, og det tar vi også imot med takk – det er bare slik vi blir bedre.

Så en stor takk til Sande, en mangfoldig bygd med mange positive og initiativrike folk. Vi skal nok gi dere litt av hvert å lese om neste år også. Nå unner vi i avisa oss noen litt roligere dager med våre nærmeste og lader opp til nye utfordringer og muligheter i 2021. Til alle våre lesere ønsker vi en god jul og et godt nytt år. Kos deg med dine så godt du kan i dette rare året.

Kommentarer til denne saken