(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Gjestene fra mjøsbyen vant til slutt 41–22. Spesielt bakover ble de tøft for Glassverket som stadig står uten poeng i eliteserien.

– Når Heidi Løke får ballen er det vanskelig å stoppe henne. Hun vender like godt begge veier, og skyter like godt med begge hender. Det er fort gjort å pådra seg tominutter og bli utvist, sier Marte Figenschau, som spiller på det norske LK-00 landslaget.

Strekspilleren fikk dermed testet krefter mot en av verdens beste håndballspillere, og det ble tøft.

– Det er viktig å se på de beste og lære, forteller Figenschau.

GIF viste ingen respekt innledningsvis, og gikk rett i strupen på Storhamar. Irene Fanton sørget for 1-0-ledelse allerede etter 32 sekunder. Men så snudde gjestene og ledet 2–1. Rikke Klausen hadde mulighet til å utligne etter en praktfull kontring, men skuddet gikk i stangen og ut.

LES OGSÅ: Fullt fokus på forsvaret

Løke med syv mål

Akkurat som mot serieleder Vipers i forrige kamp hold GIF godt følge innledningsvis. Det sto 5–4 til Storhamar etter scoring av Marte Figenschau etter 6.26 av kampen.

Heidi Løke skrev under for Storhamar i februar i fjor. Da gikk hun fra ungarske Györ til Hamar-klubben.

– Nå går jeg inn i familiebedriften. Jeg gleder meg veldig til det. Jeg føler at det er riktig. Klubben har store ambisjoner, og det var viktig for meg, sa hun til TV2 etter at kontrakten ble signert.

Mot Glassverket ble hun toneangivende med sine sju mål og ble gjestenes toppscorer.

LES OGSÅ: GIF tapte stort mot serielederen

- Slipper inn for mye

Storhamar økte til 11–5-ledelse etter halvspilt første omgang. Hjemmelaget hang ikke helt med på angrepstempoet til mjøslaget som har etablert seg i toppen av eliteserien denne sesongen. De lå på 3. plass med 18 poeng på 12 kamper før møte med bunnlaget Glassverket.

Thale Rushfeldt Deila kviknet til mot slutten av første omgang, og sørget for to kjappe mål. Dermed reduserte GIF til 9–20. Lagene gikk til pause på stillingen 9–22.

– Vi slipper inn 41 mål, og det er 15 for mye. I dag synes jeg det var et steg tilbake i forsvar. Vi var litt energiløse, sier GIF-trener Espen Rødevand.

LES OGSÅ: GIF tapte bunnkampen

Tilbake etter skade

Renate Saastad Sømme var tilbake på banen for Glassverket, men satte seg på en ergometersykkel i pausen. Der satt hun i hele andre omgang. Hun sliter med en strekkskade bak på låret.

– Det er fint å være i gang igjen ute på banen. Jeg har vært borte fra spill i flere uker, men har bare en times håndballtrening. Det ble litt lite. Jeg valgte å gå på sykkelen i pausen, men håper å bidra mer utover våren, sier Renate Saastad Sømme.

Etter hvilen ble det tøft for GIF. Storhamar malte på, og ledet 33–14 etter halvspilt andre omgang. Men en spiller å ut til å kose seg litt mer enn de andre i GIF-trøyen. Thale Rushfeldt Deila banket inn fem mål i andre omgang.

– Thale var god fremover, fastslår Rødevand.

Fakta: GIF-Storhamar

Eliteserien, håndball, kvinner

Glassverket-Storhamar 22-41 (9-22)

Drammenshallen – ca. 200 tilskuere

GIFs lag: Renate Resvoll Holm, Irene Fanton 3, Martine Skjærvik Håkonsen 1, Marte Figenschau 1, Julia G. Vangen 1, Rikke Klausen 1, Amalie Henriette Finrud Jøsendal 1, Linn Andresen 3, Emilie Sjøgren, Renate Saastad Sømme, Mia Stensland, Trine Bronsta 3, Live Rushfeldt Deila 1, Freja Christensen, Thale Rushfeldt Deila 7, Beate Oma Dahle.

Toppscorer Storhamar: Heidi Løke, 7 mål.

Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen.

Utvisninger: GIF ingen minutter. Storhamar 2x2 minutter.

3 poeng: Thale Rushfeldt Deila

2 poeng: Irene Fanton

1 poeng: Trine Bronsta