I helgen var det duket for håndballfest i Sandehallen da HK-72 Sande arrangerte seks kvalifiseringskamper for den nasjonale Bringserien i håndball. Fire lag skulle kjempe om de gjeve plassene, der de to beste lagene fikk direktebillett til serien.

Nivået i innledende kamper er kjent som høyt og det var tidlig klart at her ville ingen gi ved dørene. Det viste seg derimot etter kort tid at Sande-gutta hadde godt grep om ballen og parketten, og tok en ledende rolle i alle kampene de spilte.

Stemning i taket

Publikum kunne til tider se en frodig håndballoppvisning med seiere til hjemmelaget. Og publikum viser å sette pris på hjemmelaget sitt. Tribunen var fullsatt og stemningen sto i taket når gutta leverte fantastisk spill og resultater som ikke var mindre enn imponerende.

Resultatene ble 52-10 mot Raumnes/Årnes, 39-17 mot Charlottenlund og 32-21 mot Strømmen/Glimt. Dette var altså en god start på noe som kommer til å bli en krevende vei framover. Men det som er sikkert etter helgens idrettsfest er at HK-72 Sande gutter 16 er klare for Bringserien.

FAKTA: BRINGSERIEN GUTTER 16

Bringserien for gutter vil bli arrangert med 36 deltakende lag som fordeles i 4 avdelinger med 9 lag i hver avdeling. Disse spiller seriespill over 4 runder, og de 2 best plasserte lagene i hver avdeling etter endt seriespill går til nasjonalt sluttspill. Hvert lag spiller to kamper pr. runde. I kvalifiseringen kan det være 3 kamper pr. lag. I sluttspillet vil alle lag spille 3 kamper.

Kilde: Norges Håndballforbund

Langsiktig arbeid

– Vi har lagt ned et god stykke arbeid over flere år for å komme opp på nivået vi viste fram i helgen, sier trener Kent-Harry Søberg.

– Etter en flott sesongoppkjøring hvor vi fikk mange bekreftelser på at vi skulle være gode nok til å komme oss inn i den nasjonale serien, er det alltid litt nervøst og spennende før en kvalik. Men slik guttene sto opp i helgen var det ingen tvil, fortsetter Søberg.

(Saken fortsetter under bildet)


– Helt rått

Han forklarer at han er utrolig stolt over hva guttene leverer.

– På vårt beste skal de fleste lag i Norge få utfordringer med å slå oss. Den utviklingen vi har vist den siste tiden i alle spillets faser er bare helt rått! Nå skal vi senke skuldrene, glede oss litt over prestasjonen et par dager, for så å legge ned mye og riktig trening fremover som skal gi ytterligere utvikling. At så mange tok turen for å se på, gjorde helgen komplett, avslutter Søberg.