Tre jenter – tre øvelser – tre gull

Svever over: Tonje Nedberg tangerte sin personlige rekord i høyde med 1,74m. Alle foto: Tone Simensen

Svever over: Tonje Nedberg tangerte sin personlige rekord i høyde med 1,74m. Alle foto: Tone Simensen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ungdoms-NM i friidrett ble arrangert i Rudhallen i Bærum i helgen, med IL Tyrving som dyktig arrangør.

DEL

Over 700 deltakere var klare for å kjempe om gode resultater, mesterskapstitler og gjeve medaljer. Fra IL Sandvin deltok Tonje Nedberg (18), Elise Gravningen (19) og Elise Nedberg (20). Både Tonje og Elise G. var store medaljefavoritter i sine øvelser, høyde og kule, mens Elise N. var en utfordrer i høyde i sin klasse. Elise N. har flyttet til Bergen for å studere og sliter fortsatt med «jumpers knee», så hun trener mye alternativ trening. Men hun hadde lyst til å prøve seg litt igjen på UM.

Tonje har vært syk en ukes tid og var veldig forkjølet i helgen. Hun sto derfor over 60 m hekk på fredag. Lørdag var det klart for høyde og en litt slapp jente hadde ikke de helt store forventningene. 13 jenter var klare til konkurransen for J 18/19 år, og det ble en utrolig spennende høydekonkurranse.

Når listen ble lagt på 1,66 m var det 4 jenter igjen i konkurransen, og trener Svein-Arne tenkte litt taktisk og sa at Tonje skulle stå over den høyden. Bare to av jentene klarte den høyden og da var en medalje allerede sikret. På høyden 1,68 m var det Tonje og 2 jenter til igjen, og alle tre jentene kom over. Neste høyde var 1,70 m og kun Tonje og Selma Thorolfsdottir fra Sandnes kom over denne høyden.

LES OGSÅ (SA+): Fikk fotballkretsens høyeste utmerkelse 

Tangerte personlig rekord

Selma og Tonje vekslet på å lede. På 1,72 m hoppet Selma over i 1. forsøk og Tonje i 2. forsøk og Selma overtok ledelsen i konkurransen. Spenningen var høy blant Sandvin-gjengen på tribunen. Lista ble nå lagt opp til 1,74 m og det var kun Tonje som klarte denne høyden. Tonje tangerte sin personlige rekord, og blir Ungdomsmester i høyde. Tonje prøver seg også på 1,76 m men på den høyden ble det 3 riv.

Elise Gravningen var klar for å kjempe om gullmedaljen i kuleringen for J 18/19 år, men visste at hun ville får hard konkurranse fra Berit Stunes Isene fra Sturla. 12 jenter stilte til start i kule.

Etter 3 omganger var det Berit som ledet med 12,42 m og Elise hadde 12,27 m. Elise var klar til de 3 finaleomgangene og i pausen fikk hun gode råd av trener Svein-Arne. Elise er sterk og sa at hun ikke ville gjøre det så spennende verken for supporterne eller seg selv, og ville prøve å få opp et kjempestøt i 4. omgang. Kula landet på 13,03 m og da var seieren sikret for Elise. Berit ble nr. 2 med 12,42 m og Anette Sagmo fra Overhalla IL ble nr. 3 med 11,78 m.

Elise Nedberg hadde kun 3 høydeøkter bak seg før hun stilte til start i jentenes høydekonkurranse i klassen 20–22 år. Elise tok alle høyder i 1. forsøk fra 1,50 m til og med 1,66 m. Da var det kun 2 jenter igjen og Elise ledet. Hun kom over 1,68 m i 3. forsøk og Elin Forsberg Dale fra Herkules Friidrett sto over den høyden. Begge jentene prøvde seg på 1,70 m, men verken Elise eller Elin hoppet over. Elise ble Ungdomsmester og var fornøyd etter å ha kommet tilbake etter et langt skadeavbrekk.

Resultater, UM inne:

J 18/19 år, høyde:

1 Tonje Nedberg 1,74

J 18/19 år, kule 4 kg:

1 Elise Gravningen 13,03

J 20/22 år, høyde:

1. Elise Nedberg 1,68

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags