Det er 242 nye smittet med covid-19 siden onsdag, og det er 510 i isolasjon nå. Det melder Holmestrand kommune fredag ettermiddag. Antall personer totalt ute av isolasjon er 2.818. Det har vært bekreftet 3.328 smittetilfeller blant innbyggere bosatt i Holmestrand kommune siden mars 2020. Det har vært tre koronarelaterte dødsfall.

Denne uken startet kommunen opp med muligheten for at innbyggere som burde teste seg, også kan hente selvtest ved kommunens tre biblioteker, i tillegg til teststasjonen.

– At det nå er mulig å hente selvtest flere steder i vår kommune har blitt tatt godt imot av innbyggerne, sier Frode Hestnes, kommunalsjef for helse og velferd.

– Tilbudet er ikke for alle, men for de som burde teste seg; altså personer med symptomer, personer med kjent eksponering, de som bruker testing i stedet for karantene, og test av øvrige nærkontakter, minner han på.

Det vil bli delt ut det antall tester som er nødvendig, og det vil være ulikt fra situasjon til situasjon. Vi ber likevel om at ingen «hamstrer» tester sånn at det holder til alle med symptomer.

De med symptomer må få en annen til å hente for seg, eller hente ved teststasjonen.

LES OGSÅ: