Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt har ingen svart meg på hva som er blitt bedre

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For ca 14 dager siden hadde jeg et innlegg i avisa hvor jeg hadde noen spørsmål om hvordan vi har det i vår nye kommune, og kanskje spesielt hvordan de eldste av oss har/får det. Den eneste tilbakemeldingen jeg har fått er fra Liv Arnesen.

Hun vil at de utarbeidede planene for eldreomsorgen i Holmestrand kommune gjøres kjent for Sandes befolkning! Og det er jeg helt enig i. Men hvor finner vi de planene? Jeg har søkt på hjemmesiden, men har ikke funnet noe der.

Jeg har så langt ikke fått noen tilbakemelding på det jeg undret meg mest på: «Hva er blitt bedre etterpå for deg og meg?»

Les også

Har vi fått det bedre etterpå?

Det kan selvsagt være mange grunner til at jeg ikke har hørt noe fra de som kanskje vet. De som kanskje burde sitte med svaret har kanskje ikke lest innlegget, eller de føler kanskje at de ikke har tid til å lete frem data som forteller, eller de har kanskje ikke klart å finne noe som holder vann?

Uansett så forsøker jeg meg igjen. Vi ble fortalt at når vi ble slått sammen så skulle det bli bedre forhold i den nye kommunen. Vi skulle få bedre råd, og det skulle bli enklere å komme i kontakt med kommunen, og, fremfor alt, det skulle selvsagt ikke bli eiendomsskatt. Det siste behøver jeg ikke svar på, det vet vi hvordan har gått.

Så snakkes det mye i dag om eldreomsorgen i kommunen, og hvordan den kommer til å bli. Jeg har hørt om den såkalte «innsatstrappen» Hva er nå det? Kan vi se for oss en trapp hvor 70-åringer sitter på det nederste trinnet, 80-åringene på det neste, 90….osv. Sikkert et litt tullete bilde, men likevel…hva er det? Og vil det bli bedre for de eldre, eller er det en trapp for at administrasjonen lettere kan «sile» på grunn av økonomi?

Det leses jo mange historier for tiden om hvordan disse eldre forvaltes, både med lite mat og lite mosjon, noe som kanskje er det viktigste for å få en verdig alderdom. Og vi vet at det ikke skyldes de som er i første linje. De gjør så godt de kan med de stramme resursene de har fått tildelt!

Les også

Svarer Svein Edvardsen: Jo, vi var alle til stede på samme møte

Så sitter jeg her da med mine tanker, og mens tankene flyr kan jeg ikke fri meg fra å tenke på om vi som bor i kommunen er til for administrasjonen og det politiske miljøet, eller, som jeg jo fortsatt velger å tro, at disse er til for at du og jeg skal ha en rolig og trivelig kommune å bo i, og at når vi sier at det ikke er greit å behandle de eldre slik, ja så begynner man å lete etter andre og bedre løsninger. Er det noen som vil gi meg et svar, eller er det slik at man vil dekke seg bak den klassiske: «Vi driver ikke med slike diskusjoner i avisen»

Så sier Liv til slutt noe som jeg også er enig i:

«Det er opp til oss alle å engasjere oss og ikke minst gi tillit til de politikerne vi har valgt til å ta disse vanskelige valgene.» Men hva hvis de ikke tar de vanskelige valgene slik vi ønsker?

Les også

De var blant 90 som deltok: – Godt å kunne møtes igjen

Kommentarer til denne saken