Gå til sidens hovedinnhold

Første korona-dødsfall i kommunen vår – og to nye smittede på Sandetun

Stenger sykehjemmet til 13. desember for å forebygge spredning.

Kommunens ledelse er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen mandager, onsdager og fredager kl. 12.00.

Det er to nye smittet siste tre døgn med covid-19, og totalt 12 smittede nå. 117 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. 105 er friske. For første gang har det vært et korona-relatert dødsfall i kommunen.

Tester alle

De to nye smittede er ansatte ved Sandetun bo- og behandlingssenter.

– Som et forebyggende tiltak blir nå alle beboere og ansatte testet, i tråd med Folkehelseinstituttets retningslinjer sier Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune.

– Smittesporingsarbeidet er i gang, og organisasjonen iverksetter forebyggende tiltak for å beskytte våre brukere på Sandetun, legger han til.

To ansatte ved Sandetun bo- og behandlingssenter har altså avlagt positiv covid-19 test. Tre brukere og et mindre antall ansatte som er nærkontakter til den først registrerte smittede, er satt i karantene og følges opp med testing. Ingen av disse har symptomer. Personene i karantene vil også testes før de går ut av karantene, opplyser kommunikasjonsrådgiver Suzy Haugan i kommunen.

– Smittesporingsarbeidet er i gang relatert til den andre smittede, som fikk påvist covid-19 mandag 7. desember, opplyses det.

Som et forebyggende tiltak blir alle beboere og ansatte testet tre ganger. Det er per nå ingen brukere som har testet positivt.

– Sykehjemmet blir stengt for besøk t.o.m. søndag 13. desember, som et forebyggende tiltak. Pårørende kan ta kontakt med avdelingen for å få hjelp til videoanrop, slik at kontakt med sine nærmeste kan opprettholdes, opplyser Haugan.

Pasient døde

Samtidig meldes det om det første korona.relatert dødsfall i Holmestrand kommune siden pandemien nådde kommunen i mars.

– En eldre pasient hjemmehørende i Holmestrand kommune døde ved Sykehuset i Vestfold 6. desember. Personen var smittet med covid-19. På grunn av personvernet til vedkommende, og av hensyn til de pårørende, vil det ikke bli gitt flere opplysninger, opplyser kommunen.

Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kommentarer til denne saken