Det gjelder å holde varmen. Og du verden så lettvint det er med strøm. Når så varmepumpene kom, blåste de varme inn i de tusen hjem. Og de har vært og er til glede for mange.

Så snakket jeg med noen som drev med vedsalg den gangen - det gikk drastisk ned. Det hender det at noe forandrer seg - vi erfarer skyhøye strømpriser. Det får virkelig konsekvenser for Ola Nordmann - og særlig for oss.

Og kanskje ved er brukbart, likevel. "Men ved koster også". sier noen. Da kan jeg sammenligne priser. Den siste strømregningen vår var på ca kr 3500.- I fjor vinter var det også kaldt - og da fyrte vi også jevnt. Da fyrte vi med ved fra storsekk for omtrent samme beløp. Det skulle si noe.

Og så var det aspektet med beredskap. Det må man ikke se bort fra. Her er ikke saken om å være optimist eller pessimist - men realist. Kanskje du har en ovn stående? Kanskje du skulle koble den til pipa? Kanskje du har pipe men ikke ovn? Kanskje du skulle kjøpe en? Men for all del - ikke stress dere som ikke har pipe.

I gamle dager hørte hus og pipe sammen. Det var bra om tanken om den samhørigheten kunne få sin renessanse hos dem som bestemmer?

Til slutt: Ved gir varme - og kos på kjøpet.