Gå til sidens hovedinnhold

Filip (11) og bestefar Otto har holdt konkurransen gående i syv år

Artikkelen er over 1 år gammel

Tradisjon tro er det tid for å kåre vinneren i den interne solsikke-konkurransen mellom Filip (11) og bestefar Otto Kristoffersen.

Innsendt

Laber duell for bestefar Otto i år, for solsikken hans ble nær trekvart meter lavere enn Filips som fikk en helt annen vekst, selv om begge sto i samme bed og med samme pleie. Dette var for dårlig Otto!

– Tenk nå har vi hatt denne aktiviteten gående i syv år, og resultatet er 4-2 i min favør – og én uavgjort, sier Filip.

Det er greit og realt det, men Otto synes det er mer interessant å se litt tilbake i tid. For eksempel femårsjubileet der vokseforløpet vekslet og skapte spenning underveis inntil endelig resultat ble dønn like høyder. Dette ble foreviget i form av et helt spesielt diplom laget av Sandes idérike billedkunstner Hanne Gunnestad.

Nevnes bør også fjorårets betydelige høyderekord, da vår felles solsikke ble hele fire meter og strakte seg over to etasjer.

Det er flere i Sande som har solsikker i drift, og en som røpet det var Terje Gregersen da vi traff hverandre på den svært så trivelige møteplassen "Kafé for alle" på Sandetun. Solsikken hans stakk av med høyderekorden i år i vår lille hobby-konkurranse. Terje tok altså gullplassen, og Filip og Otto gratulerer med en real seier!

Tiden går og interesseområdene endrer gjerne karakter. Filip er 6. klassing nå og trives på skolen som han har stor respekt for og glede av. På fritiden er det fortsatt fotball og friidrett som er de store aktivitetene. Men Filip synes solsikkekonkurransen med bestefar Otto er morsom og ikke minst lærerik, den har gitt oss mye og inviterer til flere positive fellesaktiviteter.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kommentarer til denne saken