Staut har etablert seg som et av de aller største folkrockbandene i Norge, og publikum møter opp i hopetall for å høre ”live” den friske Valdres-gruppens egenart og sterke musikkuttrykk.

Mestspillende

De er blitt et av Norges mestspillende band og det er få band som blir forespurt såpass hyppig som Staut, og man kan trygt påstå at det heller ikke er mange band som klarer å skape like god stemning på hvert eneste stopp på veien. Derfor håper og tror styret i Hagan Musikkfestival at dette vil bli en publikumssuksess hvor også Ni Liv skal stå for oppvarmingen av publikum.
Hagan Bluesfestival har endret retning og navn. Nå har de byttet ut bluesfestival til Musikkfestival.
– Vi måtte gå flere runder med styret før vi tok en endelig avgjørelse. Fjoråret var en nedtur økonomisk. Årsaken var dårlig vær, valg av helg og band som ikke appellerte til folk flest, forteller leder Terje Bakke.

LES OGSÅ: Spiller for barna i hjembygda 

Endrer navn og profil

Han fortsetter: – Når vi nå endrer navn fant vi det også naturlig å endre på logo og grafisk design. Både for å få en mer distinkt logo og en dynamisk nettside som er enkel å bevege seg i. Den gamle nettsiden hadde en brukerfunksjonalitet som vel kan sammenlignes med en tidsepoke hvor store rare dyr løp rundt på jorda. Med uvurderlig hjelp fra Espen i ED Media er vi overbevist om at vår nettside vil fremstå i en mye mer brukervennlig forpakning. Nå er bare det opp til oss å holde sidene oppdaterte og opp til dere alle sammen der ute å komme med innspill til både festivalen og til våre nettsider, oppfordrer han.

Lokal tilknytning

Styret er godt fornøyd med å ha et band som Statut på plakaten. En bonus er det at gitarist Dag Arve Sandnes også har tilknytning til Sande.
Dag Arve selv gleder seg til å spille på hjemmebane og ser fram til et publikum med mange kjente fjes.
– Det er noe eget å spille for folk man kjenner, sier han og legger til at han har spilt i Sande, med Staut en gang tidligere.
Han håper at mange finner veien til musikkfestivalen på Haga.
 

LES OGSÅ: Tok scenen med storm 

Ni liv

I forkant av Staut får publikum Ni Liv som er et spennende norsksyngende lettbeint band i sjangeren pop/country- rock med røttene godt plantet i den gode norske folkelige musikken. Når gamlekara fra Ål stasjon og Hellbillies en gang skal pensjonere seg er det ingen fare, Ni Liv står klare på perrongen til å overta. Musikken beveger seg i og rundt sjangrene americana, countryrock, roots og folkrock. Gruppen spiller originale låter med tekster på Telemarksdialekt. De har siden starten i 2003 spilt over 300 konserter rundt i Norge og gitt ut seks album.

Klare til dyst

Bent Næss og Terje Bakke fra Hagan Bluesklubb kan fortelle at de endelig har fått ristet av seg litt av hengehodet etter den litt lave publikumsoppslutningen i fjorårets festival.
– Det ga oss litt finansiell hodebry som vi nå er i kapp med.
Ryggen er rettet og blikket er festet mot årets festival, jo da vi forsøker igjen, kan gutta betrygge sandesokningene.
Blant grepene som er tatt for å styrke festivalen er en navneendring til Hagan Musikkfestival, litt variasjon på festivalplakaten med musikk som kan passe for folk flest.
Årets festival er også flyttet for å ikke kollidere med andre arrangementer.
Datoen er satt til 29. og 30. mai. Så dette er en helg som sandesokningene burde holde av.

Fredag:

Skolekonsert med Plumbo

Skyldig som Faen

Ni Liv

Staut

Lørdag:

Gratiskonsert på torget med Roosterhouse Gumbo Band

Kulturskolebandet Claymore

Sharp Dressed Med (DK)

Tina Lie

Mulens Portland combo

Never The Bride (UK)