– Sande videregående skole er stolte av å ha så mange flinke, engasjerte og talentfulle ungdommer i elevmassen. Nå må vi skryte litt av de sterke blant dem.

Det forteller lektor på Sande videregående skole, Kjersti Holm.

I helgen var det NM i styrkeløft for ungdom, junior og veteranutøvere, og resultatene viser at tre sylferske norgesmestere går på Sande vgs.: Hannah Marie Borgen Vojacek (16, Helse og oppvekstfag), Michael Nielsen og Oliver Masovn Ugulen (begge 18, 3STA- studiespesialiserende program).

Oliver Masovn Ugulen (18) fra Sande nøyde seg ikke med å bli norgesmester i helgen. Han satte også to norgesrekorder.

– Alle tre deltok i sitt første stevne med utstyr, og det med suksess. Oliver Masovn Ugulen satte for øvrig også norgesrekord, to ganger! Først satt han ny norgesrekord, så løftet han ennå bedre, og dermed slo han sin egen norgesrekord, forteller Holm. Alle tre elever løfter for Sande Kraftsportklubb.

Men det var ikke bare Sande-elevene som utmerket seg for kraftsportklubben. Også Hege Berge og Roy Vojacek tok hjem NM-gull: Hege med en overlegen seier i -63kg yngre veteran og Roy med gull på sitt første stevne med utstyr i 74kg yngre veteran.

– Dette er veldig moro for oss. Vi prøver å satse på å få folk inn i utstyrsløfting, så da er det veldig gøy at vi får fem gull, sier Lena Sjøl i Sande Kraftsportklubb til Sande Avis.

Førstkommende helg er det nordisk mesterskap.