Fem nye innbyggere har fått påvist covid-19

Totalt er det nå 15 personer i isolasjon.

DEL

Siden koronapandemien traff Norge med full styrke i mars i fjor har 169 innbyggere i Holmestrand kommune fått påvist smitten. Ett dødsfall er koronarelatert.

Kommunikasjonsrådgiver i Holmestrand kommune, Suzy Haugan, opplyser i en pressemelding at de fem nye tilfellene er knyttet til innreisende fra utlandet. Personene er i isolasjon.

Bruk tiden til uteaktiviteter

Nå står helgen for døren, og ordfører Elin Gran Weggesrud minner innbyggerne om å ikke foreta unødvendige fritidsreiser.

– Vi har mange flotte steder i vår egen kommune innbyggere kan benytte seg av til uteaktivitet, både skiløyper, skøytebaner og naturområder, sier Elin Gran Weggesrud.

– Men husk at smittevernreglene også gjelder ute, og at alle har et individuelt ansvar for å holde avstand. Opplever en at det er vanskelig å holde god avstand på en til to meter, så oppsøk et annet sted for uteaktivitet.

Regjeringen har bedt alle om å unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Rådene gir en god anledning til å oppleve uteområder i egen kommune, dette gjelder både innbyggere i Holmestrand kommune og andre kommuner. Men har du lyst til å reise en tur på hytta, er det ingen restriksjoner mot dette.

Skøytebanen på Hvitstein er åpen

Beredskapsledelsen har vurdert eventuelle tiltak på den nye skøytebanen på Hvitstein i Holmestrand, grunnet mye besøk. Skøytebanen er fortsatt åpen for individuell bruk, men innbyggere må ta ansvar for å holde god avstand. Oppleves dette som utfordrende, anbefales det at en besøker fasilitetene ved en senere anledning, og/eller velger en annen uteaktivitet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken