(Telemarksavisa)

Denne artikkelen er felt i Pressens faglige utvalg, som mener Telemarksavisa har brutt god presseskikk på punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten. Les mer om begrunnelsen her.

– Hele huset skulle bli ferdig mens vi var på ferie, i løpet av åtte uker lovte entreprenøren at det skulle stå klart. Dette skulle koste meg 950 000 kroner. Vi kom hjem torsdag morgen og da så det slik ut, sier familiefaren Khaldon Pasa (39) fortvilet.

– Her går det ikke an å bo, det mangler vegger og ikke er det vinduer. Det er kun taket det ikke er synlige hull i, fortsetter Khaldon som etter to uker på ferie fikk en regning på 125 000 kroner.

– Den betalte jeg, men så kom det en ny regning på 125 000 kroner for to uker siden, med betalingsfrist samme dag. Jeg lurte på hva dette var for noe og ringte entreprenøren. Han sa da at huset var ferdig og elektrikere og rørleggere sto klare, hevder Khaldon.

Da fikk Khaldon sine mistanker og tok kontakt med en kjenning i Skien og fikk ham til å reise til huset og filme det. Da Khaldon fikk tilsendt filmen fikk han sjokk.

– Det var slik det er nå, helt ødelagt. Jeg ringte da entreprenøren og sa at jeg hadde film av huset og at det langt fra ferdig og at det var totalt kaos. Og jeg nektet å betale noe som helst. Da påstår entreprenøren at filmen er falsk og at jeg måtte betale, og han sa videre at hvis jeg ikke betalte så ville ikke han jobbe. Jeg har ikke hørt noe mer fra ham siden, påstår Khaldon som nå har hyret inn DG bygg Renovering AS for å redde stumpene av huset.

– Han har truet med advokat og mener jeg har brutt avtalen.

– Har tatt helt av

– Se på kjøkkenet mitt, det var helt nytt. Det skulle ikke røres, men det er helt ødelagt. Alt er revet, han har tatt helt av her, mener Khaldon.

– Huset er en risiko, entreprenøren har også revet bærebjelker. Det er mye ufaglige ting som er gjort. Peis og pipe skulle også rives, der har han begynte nedenfra. Det er totalt ufaglig å gjøre. Man begynner på toppen, ved å begynne på bunn så risikerer man at taket raser sammen, sier Danny Garmany fra DG bygg og Renovering AS.

– Hvorfor valgte du denne entreprenøren?

– Kona kjenner kona hans og han ble anbefalt av venner, sier Khalod som også kom hjem og fant familiens kanarifugler døde i buret.

– Det må ha vært alt støvet som tok livet av dem, sukker Khalod som har anmeldt hele saken til politiet.

– Vi prøver å få finne et annet sted å bo, jeg prøver å finne et hus, sier familiefaren som heller ikke tror at han vil få noe igjen på forsikringen.

– Det må jeg få undersøkt grundigere.

Garmany estimerer at det vil koste Khalod minst en million kroner for å fikse huset.

– I tillegg kommer arbeidet vi må gjøre, sier Garmany som regner med å bruke seks måneder på å ferdigstille huset.

– Det er lenge, det kan hende vi kan bli ferdige på fire til fem måneder. Men jeg sier seks måneder for å være på den sikre siden, sier Garmany.

– Ikke mitt problem

Det var Khazem Stein og Bygg som ble hyret inn for å renovere huset til familien Pasa. TA tar kontakt med eier Ayman Khazem for å konfrontere ham detaljert med påstandene fra huseier.

– Dette var avtalen med eieren. Jeg skal ta dette til retten, sier Khazem kort.

– Men du skal ha revet bærebjelker i huset?

– Nei, det er ikke sant.

– Nå er det en entreprenør på stedet som sier at det er gjort.

– Han får si hva han vil, tordner Khazem.

– Hvorfor sendte du en regning på 125 000 kroner med betalingsfrist samme dag. Det er vel vanlig med 14 dagers betalingsfrist?

– Det er mitt system i mitt firma. Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har alle bevis og jeg skal ta dette til retten. Jeg brukte mange dager på dette og han skal betale for alt.

– Men huset er jo ubeboelig, familien kan ikke bo der nå?

– Det er ikke mitt problem. Jeg har ikke tid til deg nå. Dette er bare tullprat, mener Khazem og legger på.