Ett nytt smittetilfelle – kommunen gjør endringer i tjeneste for familier

Antallet innbyggere med påvist korona-smitte har nå nådd 90.

DEL

I Holmestrand kommunes nyeste pressemelding om korona-situasjonen, sendt i 13.30-tiden onsdag, kommer det fram at det er en ny smittet siste døgn med covid-19, og totalt 17 smittede nå. 90 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. 73 er friske.

– Den som har fått påvist smitte siste døgn er smittet utenfor kommunen. Smittesporingsarbeidet er i gang, opplyser kommunikasjonsrådgiver Suzy Haugan.

I tillegg har en som er bosatt utenfor kommunen, men ansatt i Holmestrand kommune og knyttet til flere virksomheter, fått påvist covid-19 smitte siste døgn. Alle nærkontakter er sporet opp, satt i karantene, og skal testes i dag (onsdag).

250 i karantene

– Et klassetrinn ved Hof skole og enkelte ansatte ved Hof skole og Barne- og familiesenteret som er nærkontakter, er satt i karantene. Som en konsekvens vil det være midlertidige endringer i tjenestene til Barne- og familiesenteret, opplyses det.

– Både virksomhetsledere og kommuneoverlegen ble tidlig varslet. De videreformidlet raskt informasjon til nærkontaktene slik at ingen av dem møtte på jobb eller i skolen i dag, sier konstituert kommunalsjef for oppvekst, Pål Eggen.

– Øvrige klassetrinn ved Hof skole møter og gjennomfører skoledagene som vanlig. Det gjelder også søsken til elever i karantene så lenge de er friske og det ikke er endelig påvist smitte i familien, legger han til.

Kommunen følger for tiden opp cirka 250 nærkontakter som er i karantene. Smittesituasjonen i kommunen vurderes uendret.

Må bruke minnbind

Kommunen forklarer at Barne- og familiesenteret nå må gjøre noen midlertidige endringer for å ivareta drift av helsestasjon for spe- og småbarn. Hof helsestasjon er stengt ut uka, og avtalene vil flyttes til Sande og Holmestrand. Et par skoler kommer ikke til å ha helsesykepleier i en kort periode, grunnet interne omrokkeringer.

I tillegg har kommunens kriseledelse bestemt at ansatte ved kommunens bo- og behandlingsentre og omsorgsboliger nå skal bruke munnbind, som et forebyggende tiltak.

– Fra før av har hjemmetjenesten brukt munnbind, og ved helt nødvendige hjemmebesøk og ved bilkjøring (tjenestebil) har ansatte på tjenestekontor/psykisk helse brukt munnbind, opplyses det i pressemeldingen.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken