Den eldre bilen står i tilknytning til en campingvogn like ved der en tidligere kjørte av mot Holmestrandtunnelen. Det mest oppsiktsvekkende er det lange skiltet som står på taket, med påskriften «Her bygges Sande ungdomsskole».

Ungdomsskolen i Sande er som kjent i dårlig forfatning, og mange ser fram til at byggingen av ny skal ta til på Klokkerjordet, ifølge planen i første kvartal neste år. Samtidig debatterer politikerne stadig skole- og barnehagestruktur – altså hvor skolene skal finnes i fremtidens Holmestrand kommune. Skiltet kan kanskje tolkes som et innlegg i den debatten – avisen har, som leseren forstår, ikke lyktes med å oppnå kontakt med personen som står som eier av bilen.

– Har lurt på det selv

Nylig kom ordfører Elin Gran Weggesrud (Ap) under kritikk fra Aleksander Leet (H) for å ha «lovet» at Kleiverud skole skal bygges. Avisen spør spøkefullt om hun nå også har bestemt hvor Sandes nye ungdomsskole skal plasseres.

– He-he, dette har jeg lurt fælt på selv, svarer Weggesrud. Hun kjører daglig forbi skiltet på vei til jobben på rådhuset.

– Jeg har kommet til at jeg tror dette er Høyres alternativ til sentrumsskole, legger hun til – og understreker at hun håper Høyre tåler en vennskapelig spøk.

– Aner ikke

Også Aleksander Leet (H) humrer litt da avisen ber om en kommentar.

– Jeg aner virkelig ikke hva dette er, men jeg synes jo skiltet (og bilen) ser ut som noe som faktisk kan stamme fra tiden da ungdomsskolen ble bygget, så jeg antar at det er noen som har hatt det liggende på en låve, sier Leet.

– Det ser ut til at dette må være en artig type, legger han til.

Avisen oppfordrer bileieren til å ta kontakt og fortelle historien.