Gå til sidens hovedinnhold

Endelig et skirenn!

Innsendt

Skirenn er ikke hverdagskost denne sesongen. Hittil har alle renn før jul, i romjula, ja absolutt alle renn i terminlistene blitt kansellert. Våre unge skiløpere fortviler. Nå var det endelig en mulighet til å få med seg en konkurranse. Jippi!

Søndag 10.01.21 deltok 4 aktive skiløpere fra Sande Sportsklubb-Ski på IL Skrims skirenn på Heidstadmoen. Dagen forut var det skirenn for de aller yngre skiløperne og fra Sande Sportsklubb var det også påmeldte. Dessverre fikk ikke skiløpere utenfor Buskerud skikrets delta i de ynsgte klassene, så her måtte unge, interesserte Sandeløpere nok engang holde seg hjemme.

Ungdom 13-16 år startet opp søndag 10.01. Sande Sportsklubb-Ski stilte med Kristian Glad, G13, og Tobas Kalmo Thorbjørnsen, G15 i denne puljen. Det er som kjent ikke så mange skirenn for tiden, og for disse gutta var det vinterens første. Spenningen var derfor høy før start. Tobias sier selv at han ikke var 100 % fornøyd, men han gikk fort i sporet. Distansen hans var 6 km (2 runder x 3 km). Tobias brukte 17:40 min på sitt løp. Kristian Glad , G13, gikk 4 km (2 runder x 2 km). Han brukte 12:12 min på sin distanse. Kristian er fornøyd med løpet sitt, til tross for at han var litt uheldig og hadde et fall.

Blant våre eldre utøvere stilte brødrene Burud. De melder om litt surr og kniving om plasseringer på deres 15 km, i og med at Menn 19-20 og Seniorene startet sammen. Hele 50 stk på en fellesstart i løype med kun ett spor. Gutta ble gående i køen når det sprakk opp i feltet og havnet litt tilfeldig plassert. De er uansett fornøyde med at de fikk en gjennomkjøring, fikk et renn. Det er jo dessverre Ingen selvfølge denne sesongen. Hans Bernhard Burud d.y vant sin klasse, Menn Senior, på tiden 35:52min,

Ole Conrad Burud, Menn 19-20, brukte 38:22 min. Litt tilfeldig hvor de ble gående i køen altså, men vel gjennomført!

Vi beundrer jobben dere legger ned. Arbeidet dere gjør dag ut og dag inn. Det er utrolig slitsomt, og også litt demotiverende å trene så mye, trene hver eneste dag uten å få møte andre, uten mål for treningsarbeidet. Langrenn er en individuell, og en litt ensom idrett. Vi synes dere er så flinke, så dedikerte, og vi håper veldig sterkt på at det blir mange flere renn for dere om ikke lenge. At både snømangel rundt omkring i Vestfold, og Corona, forsvinner. At arbeidet dere legger ned, vil kunne fortsette å gi dere glede og uttelling. Heia alle dere sprekinger Sande Sportsklubb-Ski!

Kommentarer til denne saken