Elias Håheim (19) og David White (17) startet i år firmaet EVO Marketing AS. Firmaet er et markedsføringsbyrå som driver med salg av strøm, men som håper å kunne utvide til blant annet eiendom.

White jobber fulltid i selskapet som salgsansvarlig, og holder til på Nøtterøy. Håheim jobber som daglig leder i EVO, ved siden av fulltid som elektriker et annet sted. Håheim bor i Sande, og er oppvokst her.

– Per nå har vi et salgskontor, som i hovedsak skal selge strøm. Og så har vi andre prosjekter på gang, som vi ikke kan si noe om ennå, sier Håheim.

Hvorfor startet dere selskapet?

– Du, det er litt morsomt. Det var David som hadde tenkt til å starte et salgskontor, fordi han jobber som selger. Så spurte han om jeg ville bli med, spesielt med tanke på å utvide til eiendom også. Vi har jobbet med dette i helger og etter jobb, og undersøkt mye. Vi har ikke fått så mye hjelp, men vi har fått litt veiledning, men ellers har vi klart dette er helt selv. Etter prøve- og feilemetoden, svarer Håheim.

– Det er noe med det å skape noe eget, og skape nye arbeidsplasser og et godt arbeidsmiljø. Det er jo veldig gøy, for vi møter på veldig mange nye utfordringer hver dag. Men vi synes det er noe av det morsomme: Å få ordne opp i det og at det hele veien er trøkk, svarer White.

- Har salgserfaring

Til tross for sin unge alder har David allerede jobbet som selger i noen år. Han begynte å selge for det nye firmaet i forrige uke, og har allerede fått en knallstart.

– VI har solgt for veldig mye allerede første uken, så det er vi veldig fornøyde med, sier White.

Hva betyr jobben for dere?

– Jobben betyr veldig mye. Det er noe med det å bygge noe og se at det blir bedre, og kunne løse problemer selv. Og når vi nå begynner sakte og bygger på med folk, så er det gøy å se hvordan de ansatte også utvikler seg, sier White.

Håheim sier de har fått noen negative kommentarer, spesielt med tanke på sin unge alder.

– Vi har vært to vanlige menn i gata som har startet noe, og selv om noen er negative og har en holdning til oss som kanskje ikke er så positiv, er det gøy at vi klarer å motbevise dem, sier Håheim.

Vi skal ikke bli størst, vi skal bli best

White og Håheim drømmer om å bygge et konsern, der de både har et salgskontor, og driver med eiendom. Drømmen er å kunne leve av det.

Hvor er dere om 10 år?

– Om ti år har vi bygd opp et konsern som består av flink og trygge folk, som gleder seg til å komme på jobb. Samtidig som vi har jobbet opp en struktur i firmaet og en god omsetning, sier Håheim.

– Vi skal ikke bli størst, vi skal bli best. Vi vil bli best mulig til det vi driver med. Så vi kommer aldri til å bli størst i Norge, men vi håper at vi kan være de hyggelige, flinke lokale som du vet gjør en god jobb. Man må jo være positiv. Jeg har jo troen og håper veldig på at dette kan bli kan bli stort, og at det går som vi har planlagt: At vi kan drive en god arbeidsplass med mange, og at vi kan holde på med eiendom. Så det er målet vi har, sier White.

Den nye bedriften holder til i Tønsberg, og søker nye medarbeidere.