Gå til sidens hovedinnhold

Elever gledet Sandetun-beboere

Innsendt

En skoledag i slutten av januar så elevene ved helse-og oppvekstfag på Sande videregående skole en serie hvor studenter gledet eldre ved et sykehjem i Oslo. Dette ga inspirasjon til å gjøre noe som gledet de eldre ved Sandetun. De gikk i gang med kreative ideer, øvde mye og satte sammen et program. Programmet besto av velkomsttale, musikk, dans, bingo, synkronsvømming, dikt, taler og sittedans.

På grunn av korona kan ikke elevene være fysisk sammen med de eldre, derfor ble alt arrangert utenfor vinduene i peisestua. Lyden fikk de inn til de eldre via mikrofon ute og høyttaler inne, så musikken hørtes godt begge steder. Bingo ble avviklet på samme måte med store plakater som synliggjorde tallene. Det ble tre glade vinnere.

Elevene storkoste seg med arrangementet og ble begeistret over å se de eldre som vinket og beveget seg etter musikken. Mange av elevene gleder seg til smittesituasjonen endrer seg slik at de kan være i praksis, og gjøre hyggelige ting sammen med de eldre. Tusen takk til Sandetun for godt samarbeid ved gjennomføringen.

Kommentarer til denne saken