Gå til sidens hovedinnhold

Eldre(om)sorgen i kommunen vår

NRKs Debatten tirsdag kveld ga grelle eksempler på hva eldre kan bli utsatt for.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg så på Debatten på NRK tirsdag kveld om å være gammel, og bo på institusjon i verdens rikeste land.

Jeg blir mer enn trist, jeg blir forbanna!

At vi ikke råd til å ta vare på våre eldre på en verdig og god måte. At vi ikke har råd til å servere appetittvekkende og nok mat, handler ikke om økonomi, det handler om kultur og holdninger. At vi ikke har ressurser til å gå tur med de som bor på institusjon, eller ansette aktivitører og kulturarbeidere i institusjonene handler heller ikke om økonomi.

Det handler om å se helheten og at kommunen disponerer sine ressurser slik det er behov for det til enhver tid.

Politikerne må våge å endre på tankegangen sin, det må rådmannen også. Bruke ressursene der de trengs, på eldre og barn og unge.

Les også

Politikerne fikk det glatte lag da tjenesten forsvant – nå kommer den neppe tilbake

I Holmestrand sender vi nå våre gamle til Hof og Sande, fordi sånn har politikerne og administrasjonen bestemt at vi skal ha det. Hvorfor bygges ikke nok omsorgsboliger og sykehjemsplasser i Holmestrand? Hvem har spurt pårørende og brukere om hva de mener om «innsatstrappa»? Ingen!

Nå er det den såkalte velferdsteknologien som skal inn i tilbudet, det blir nok flott, når tilbudet allerede er fravær av nok hender og hoder…

Jeg godtar ikke at Holmestrand har så lite fokus på brukere og pårørende i alle sine tilbud, hvem er kommunen til for? De ansatte eller for innbyggerne?

Nå må vi pårørende og andre bråke, slamre i dørene og banne i kjerka, om vi må. Vi trenger tydelige og aktive pårørende, de gamle fortjener at vi bruker stemmen vår.

For deres skyld!

Les også

Mange hadde spørsmål om eldreomsorgen: – Vil ikke flyttes til Hof når jeg er gammel og syk

Kommentarer til denne saken