Gå til sidens hovedinnhold

Eivind Kjennerud (23) – Sande Sportsklubbs beste senior skiløper gjennom tidene

Sande-løperen slo en rekke kjente skinavn i helgen.

Innsendt

Eivind har vært aktiv i Sande Sportsklubb siden han var en liten gutt. Han har gått skirenn fra 7-8 års alder, har elsket ski og skigåing fra barnsben av.

Etter hvert som Eivind har blitt eldre, har jo også kravene blitt høyere og mer arbeid er blitt lagt ned på treningsfronten. Eivind har holdt koken. Da tiden var inne for å begynne på videregående skole, valgte Eivind Drammen videregående med toppidrett langrenn. Dette skoletilbudet har vi ikke i Sande.

På Drammen videregående ble Eivind en del av Team Drammen. Team Drammen samler skiinteressert ungdom fra 16 år og oppover fra klubber rundt Drammen. Det å få måle krefter med andre som vil det samme som en selv, er noe skiinteressert ungdom i junioralder ofte ikke lengre opplever å få i sine respektive klubber. Mange faller fra når alvoret setter inn, når idretten blir for krevende. For Eivind ble Team Drammen derfor et viktig supplement til klubbtreninger, og han trivdes bra der.

Etter videregående rettet Eivind snuta mot Trondheimstraktene for å studere på HøyMeråker. Der var han i 2 år, og tok Idrett Grunnfag, samtidig som han trente iherdig, sammen med sin trener Per Øivind Torvik. Tilbake i Sande begynte Eivind så i tømmerlære, og tømmerlærling er Eivind fortsatt. Han fortsatte å trene like godt som før, nå med Vestfold og Telemarks senior-kretslag (blant annet sammen med andre av Sande Sportsklubbs utøvere, brødrene Hans Bernhard og Ole Conrad Burud).

Fjorårets sesong viste konturene av hvor god Eivind faktisk er blitt. Alt slitet har gitt uttelling. Han ble nr 3, og fikk bronsemedalje i U23 NM! Den tredje beste langrennsutøveren i Norge, blant alle seniorer under 23 år! Dette gjorde også at han fikk plass ved Team Telemark, sammen med andre store skinavn som blant andre Mikael Gunnulfsen, Eirik Mysen og Even Northug.

I helga viste Eivind Kjennerud på nytt hva han er laget av. På Norgescup for eldre seniorer på Lillehammer, 15 km skate ble han nr 22. Utrolig imponerende! Likevel sier tiden kanskje mer om prestasjonen enn det plasseringen gjør. Tiden til Eivind var knallgod, og han kom i mål kun halvannet minutt etter vinneren. Helt vilt bra. Han slo kjente skifolk og TV-personligheter som Niklas Dyrhaug, Eirik Mysen, Andreas Kirkeng. Eivnd gjorde dessuten knock-out på landslagsløper og verdensstjerne Simen Hegstad Krueger, som ble slått av Eivind med så mye som 40 sekunder!

Som han selv sa i etterkant av rennet: «Det er et av de beste rennene jeg har gått, så moro at kroppen funker bra selv om det har blitt lite trening i det siste på grunn av skader».

I Sande Sportsklubb-sammenheng står Eivind Kjennerud for beste seniorprestasjon av en herreløper gjennom alle tider. Han er en av de få som har gått fort på ski fra 7-8 års alder og frem til senioralder. Som har syntes langrenn var vært en hovedingrediens i livet helt fra han var barn, og som fortsatt har glede av sporten. Eivind Kjennerud har dessuten hele tiden vært tro mot Sande Sportsklubb-drakta. Han har aldri byttet klubb, og er en super representant for Sande Sportsklubb – Ski. Et forbilde for de mange yngre skiløperne som følger etter. Heia Eivind! Vi gleder oss til å følge deg videre. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Kommentarer til denne saken