Massiv kjedekollisjon på E18, veien ble stengt i over en time

MÅ VENTE: Mens bilbergingen pågår må bilistene i de lange køene bare vente til veien igjen kan åpnes. Foreløpig er det uvisst når det kan skje.

MÅ VENTE: Mens bilbergingen pågår må bilistene i de lange køene bare vente til veien igjen kan åpnes. Foreløpig er det uvisst når det kan skje. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Seks biler innblandet. Én person skadet. Full stans begge retninger. Lange køer.

DEL

(Tønsbergs Blad) E18 ble stengt mellom Hanekleivtunnelen og Islandkrysset i mer enn en time og trafikken ble omdirigert via Hof etter en kjedekollisjon med seks biler i Løkentunnelen på E18 ved 12.30-tiden.

Én person er fraktet til legevakten i Drammen mens en 51 år gammel mann har fått beslaglagt førerkortet etter ulykken, som skapte enorme køer, først nordover, så sørover på E18.

Kjedekollisjonen skjedde i den drøyt 700 meter lange Løkentunnelen på E18, i Holmestrand. Alle nødetatene rykket ut til stedet. Mens berging pågikk ble tunnelen stengt i både sør- og nordgående retning. Politiet utplasserte patruljer ved avkjøringene både ved Islandkrysset i sør og Hanekleivtunnelen i nord for å dirigere trafikken via Hof og Hanekleiva.

Klokken 12.59 opplyste politiet at de forventet at veien kunne åpnes for normal trafikk ved 13.30-tiden, men det drøyde til cirka klokken 13.53.

Én person til legevakten

Ved 13.40-tiden opplyste Vestfold-politiet at én person ble kjørt til legevakten i Drammen etter kjedekollisjonen.

– Vi vet ikke skadegraden, heter det fra politiet, som etter ulykken har beslaglagt førerkortet til en 51 år gammel mann.

Politiet opplyser at kjedekollisjonen skjedde inne i selve tunnelen, i sørgående løp, og at det raskt ble stillestående trafikk og lang kø som strakk seg nordover. Politiet opplyser at det pågår veiarbeider i nordgående løp i Løkentunnelen, og at trafikken i begge retninger derfor går i sørgående tunnelløp.

Nord for Marché-restauranten

På vei sørover er Løkentunnelen den nest siste tunnelen før Marché-restauranten, der det ligger bensinstasjoner på begge sider av veien.

LANGE KØER: Kjedekollisjonen i Løkentunnelen, der seks biler er innblandet, fører til svært lange køer på E18 i Holmestrand.

LANGE KØER: Kjedekollisjonen i Løkentunnelen, der seks biler er innblandet, fører til svært lange køer på E18 i Holmestrand. Foto:

En bilist, som står fast i køen, opplyser at en brannbil ikke kommer fram.

LANGT NORDOVER: Køen etter kjedekollisjonen i Løkentunnelen strekker seg nesten helt nord til Hanekleivtunnelen.

LANGT NORDOVER: Køen etter kjedekollisjonen i Løkentunnelen strekker seg nesten helt nord til Hanekleivtunnelen. Foto:

– Den står fast bak en lastebil ved innsnevring før tunnelen, opplyser vedkommende.

Fotograf Stener Kalberg, som var sør for Hanekleivtunnelen, opplyste at køen strekker seg nesten helt dit.

Klokken 11.53 rykket brannmannskaper fra stasjon Kopstad ut på ulykken. Inne i tunnelen fant de fire biler med materielle skader, men ingen mennesker satt fastklemt.

Klokken 12.40 opplyser vikarierende brannmester Erik Løken på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side at brannvesenet har avsluttet sin innsats på stedet og returnert til stasjonene. Politiet er igjen på stedet til bilbergere har fjernet de skadde bilene.

Køer i Holmestrand sentrum

Beboere langs omkjøringsveiene merket raskt at trafikken begynte å flyte dit. Øyvind Larsen bor langs gamle E18, midt mellom Holmestrand og Sande.

– Vi merker den økt trafikken, men jeg tenker mest på dem som bor og oppholder seg i sentrum og må ta støyten der. Det var verdens største fiasko å stenge tunnelen, sier han, og sikter til Holmestrandstunnelen.

Vestfold fylkeskommune stengte Holmestrandtunnelen for ordinær trafikk i 2012, i forbindelse med bygging av nytt jernbaneanlegg i fjellet.

Saken blir oppdatert.

SE KART: Her kan du se hvor det er kø

OMKJØRING: Både nord for Hanekleivtunnelen, og ved Islandkrysset i Holmestrand (bildet) dirigerer politiet trafikken inn på alternativ vei via Hof og Hanekleiva.

OMKJØRING: Både nord for Hanekleivtunnelen, og ved Islandkrysset i Holmestrand (bildet) dirigerer politiet trafikken inn på alternativ vei via Hof og Hanekleiva. Foto:

Artikkeltags