Dugnadsånd på sitt beste

Stol på fagfolkene. Så står vi'n av sammen, skriver redaktør Magnus Franer-Erlingsen.

DEL

LederVi har lagt bak oss en veldig spesiell uke. Forrige torsdag innførte regjeringen de strengeste restriksjonene på sivilt liv siden krigen. Siden har det vært stille, og litt trist. «Hele Norge» er i hjemmekarantene. Store deler av næringslivet sliter tungt; selv om Stortinget har gjort sitt beste for å støtte oppunder så vet vi at mange frykter for bedriften sin.

I en slik situasjon er det kanskje viktigere enn noen gang at vi alle gjør vårt for å holde motet oppe. Mangelen på sosial kontakt utenfor hjemmet tærer på mange, likeledes er det lett å savne hverdagens «kjas og mas» når den så brått blir revet bort. Men som en klok person sa det: Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det.

Derfor ønsker vi i lokalavisa å være ekstra oppmerksomme på gladsaker i tiden fremover. Vi ønsker å løfte fram de som gir av seg selv for at karantenetida skal gå bedre for oss alle. Utdannet helsepersonell som melder seg til tjeneste, til tross for at de ikke lenger jobber i bransjen; frivillige som stiller opp for at kjente og ukjente skal få utført nødvendige ærend; den arbeidsledige treningssenterlederen som viser hvordan og hvorfor vi holder oss i aktivitet – for bare å nevne noen. For lar vi mismotet ta overhånd, er vi redd veien er kort til å la karantene være noe «de andre» driver med og på egen hånd øke smitterisikoen før tiden er inne.

Vi nordmenn liker å skryte av at vi er verdensmestere på dugnad. Her har vi en dugnad som ingen må snike seg fra. Stol på fagfolkene. Så står vi'n av sammen.

Artikkeltags