(Drammens Tidende)

I morgen er dagen her som vi har lengtet etter. Og da er det best for både deg og meg at vi ikke plages med sure vindkast, sludd, regn eller kulde. Og om du tilhører bunadfolket, er ikke tropevarme det du ønsker deg aller mest.

Det blir sol, det kan bli opp mot 20 grader og regnet som kommer er etter all sannsynlighet ferdig i god tid før barnetoget.

Dette er viktig informasjon for dette er dagen vi egentlig ikke har noe annet valg enn å lengte etter. Barna skal gå i tog, korpsene skal marsjere og russen skal vise seg for siste gang. Vi andre må ta på oss de fineste klærne vi har, og pent møte opp for å se på barn, korps og russ.

Så roper vi hurra og kommer oss gjennom dagen med å være snille og greie.

Da er det heller ikke så rart at været opptar oss ekstra mye denne dagen. Og det har vært opp- og nedturer å få fra meteorologene de siste ni dagene.

Her er fasiten

Det startet oppløftende med NTB-saken som ni dager før dagen slo fast at meteorologene lover tørr 17. mai over hele Norge.

Seks dager før kunne vi i DT servere deg overskriften «17. mai-været ser ikke lyst ut».

I helgen kunne vi glede deg med varme og solfylte dager denne uken, før regnet og temperaturfallet kom til nasjonaldagen.

Saken fortsetter under bildet.

 

Jorda er i stadig bevegelse, og værvarsling har sine usikkerhetsmomenter jo lengre fram i tid man varsler. Men nå, dagen før dagen, kan vi servere deg «fasiten».

– Det blir en endring fra være vi har hatt de siste dagene. Det kommer kjøligere luft, og med den kjøligere luften kan det komme en del bygevær, sier statsmeteorolog Håkon Mjelstad.

Regnet trekker seg unna

OK, det kommer regn, og det blir kaldere. Det høres ut som en utrolig dårlig nyhet, men det er ingen grunn til å fortvile. Regnet har etter all sannsynlighet gjort seg ferdig i god tid før barnetoget tar sine første taktfaste steg.

– Det vi satser hardnakket på her er at det aller meste av nedbøren er ferdig i morgen tidlig. Mest sannsynlig begynner nedbøren å gå forbi, eller er allerede over, i god tid før toget begynner å gå. Solen titter også fram, sier Mjelstad.

Så hvis vi glemmer regnvær i natt og i morgendagens morgentimer, ser det hele rimelig bra ut. Det er altså meldt sol.

– Det trenger ikke å være så galt, selv om det blir en annen temperatur. Ja, det kan være litt sur nordavind.

Statsmeteorologen anslår at vi kan vente oss 15 grader ved 10-tiden. Senere på dagen kan det bli riktig så behagelig.

– I Drammen er 20 grader innen rekkevidde, sier Mjelstad.