Gå til sidens hovedinnhold

Dette må være den verste tiden å være student

Jeg er fullt klar over at det er nødvendig med restriksjoner og tiltak, men hvorfor skal det alltid være på bekostning av studenter, spør Amanda Bråthen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er ikke personen til å skrive Facebook-innlegg, men nå er jeg sliten!

Dette må være den verste tiden å være student. Følelsen av at regjeringen tråkker på deg, peker på deg som den stygge ulven, og later som de ser deg i to sekunder for så å snu ryggen til deg igjen- det er helt forferdelig!

Gjennom hele dette året har jeg satt livet på vent, fulgt alle restriksjoner og vel så det, men fortsatt føler jeg meg som et problem. Det er ikke vits å sende oss psykisk helse-tester for å kartlegge psyken våres hvis dere ikke skal ta psyken vår i betraktning.

Jeg er fullt klar over at det er nødvendig med restriksjoner og tiltak, men hvorfor skal det alltid være på bekostning av studenter? Hvorfor går det alltid så hardt utover oss som nettopp har skaffet oss vår første leilighet, som kanskje betaler våre første regninger og som nettopp har startet et stort og skummelt liv helt på egen hånd. Hvor er støtten vår?

Jeg gjør mitt beste, slik som jeg vet at alle mine medstudenter også gjør. Vi har zoom-fester og zoom-quizer og vi prøver å skimte sola i hverdagen vår, men hvorfor skal jeg føle at jeg alltid blir sparket i trynet bare fordi jeg er student?

Jeg trengte denne påske«ferien» hjemme, vekk fra statusen som student, hjem til mamma og pappa og broren min, hunden og katten vår, for å kjenne at jeg er noe mer enn samfunnets byrde.

Dette er sånn det føles. Jeg vet at jeg ikke er alene om å føle på dette.

Kommentarer til denne saken