Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen kom hjem med hele 10 NM-medaljer

Innsendt

Lørdag 20.11.21 ble det arrangert Norgesmesterskap i judo for ungdom under 18 år (U18) og ungdom under 21 år (U21). SSK judo stilte med 12 utøvere og dro med seg hele 10 medaljer tilbake til Sande. Tre gull, tre sølv og 4 bronser.

Mahmoud Slaibi startet meget godt opp i klasse -50 kg, vant begge sine kamper overlegent og var aldri truet. Det samme var med Anna Grambo som er siste års U15, men også klart best i Norge i U18 – 63 kg. Hun avgjorde kampene på bakken, hvor hun er veldig sterk. Hermine Sundby-Døhl måtte opp en vektklasse da det ikke var nok utøvere i hennes egen i U18 – 52 kg. Likevel tok hun en sterk sølvmedalje og positiv opplevelse før hun gikk i U21 i sin egen vektklasse og gjorde rent bord. Hermine fikk dermed sølv i U18 og gull i U21.

Mads Aamodt og Audun Hansteen var begge i klassen U18 – 66 kg. Audun vant innledende to av tre kamper og gikk dermed til semifinalen. Han tapte den, men endte da opp med bronsemedalje. Mads Aamodt kom i en veldig hard gruppe og vant en av tre kamper. Det holdt ikke til semifinale, men han har noe på gang og det blir spennende å følge ham i 2022.

I gutter U18 – 60 kg hadde SSK med tre utøvere. Alle tre måtte se seg slått av en sterk utøver fra Ippon judoklubb og kampen om sølvet og bronsen ble mellom Mats Eek Gerhardsen og Elias Sørli Niane. Mats gikk seirende ut av kampen mot Elias etter ca. 20 minutter i «golden score». Elias tok dermed bronse, mens Tim Le Sønvisen dro i land 4. plassen i sin siste kamp.

I U18 – 73 kg tapte Miro Hassaf sin første kamp, men etter det var det rent bord. Han vant kampene om å gå til bronsefinalen og i bronsefinalen var han helt klart best. Han fikk inn et holdegrep som motstanderen ikke kom ut av og tok dermed bronsen med seg.

I klassen U18 – 46 kg deltok Sofian Sørli Niane. Sofian var tydelig preget av å ha vært syk, men gikk likevel gode kamper og fikk med seg bronsemedalje.

(Saken fortsetter under bildet)


På slutten av dagen var det U21, hvor SSK hadde med Line Haldorsen og Una Steffensen Rojahn. Line startet godt, men måtte se seg slått i de to første kampene. I den siste kampen kjempet hun svært godt og dro til slutt seieren i land. Vi var svært usikre på hvilken plassering det da ble, for tre av jentene hadde vunnet en kamp hver. De hadde i tillegg like mange poeng og da avgjøres resultatet på utøverens vekt. Siden Line var letteste utøver ble hun tildelt sølvet, noe hun selvfølgelig var svært fornøyd med. Una har slitt med en skulderskade den siste tiden, men var fast bestemt på å gjøre et forsøk i NM likevel. Hun startet første kamp med å kaste motstanderen og ledet på poeng. Kort tid etterpå slo hun opp skaden igjen og måtte bryte stevnet. Utrolig kjedelig, men det var ikke verdt å risikere mer.

Judo er en individuell sport, men SSK judo fungerer som et lag. Alle er der for hverandre, enten det er for å heie, gi tips, skryt eller trøst. Noen presterte som forventet, noen tok et sted videre og noen var ikke helt i form. Det gjør seg ikke selv å skape slikt samhold og resultater. Vi i Sande SK judo er svært heldige som har med oss en dedikert og eminent trener som Samir Rabah. Han har lagt grunnlaget gjennom hele pandemien og sett muligheter i stedet for begrensninger. Det ser vi allerede resultater av nå, men vi vil også se det i fremtiden.

Kommentarer til denne saken