Gå til sidens hovedinnhold

Den urettferdige eiendomsskatten

Jeg har lyst til å kalle dette for koronaskatten, men det finnes ingen vaksine, skriver Elin M. Andreassen fra Holmestrand.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jarlsberg Avis skrev tirsdag 28. april 2020 med en klar melding fra Elin Gran Weggesrud. – Vi skal klare å gjennomføre kutt og innsparinger for å få kontroll på utgifter.

Eiendomsskatt skulle ikke belastes huseierne i kommunen. 30. april kommer Alf Johan Svele med klar melding om strukturer i kommunen.

– For å ta disse grepene må man se på hele organiseringen av kommunen. Det hjelper ikke å ha politisk vilje med et par seminarer.

I utgangspunktet hadde kommunen planer om å koste på seg betalte spisepauser med pris på cirka 8,5 millioner. Galskap når ikke økonomien er der. Dette ble jo frafalt, men når Svele da kommenterer at dette spisepausebeløpet kunne dekke halvparten av de 40 millioner kroner som manglet i 2020, så ser vi hvor viktig det er å ta strukturendringer.

– Hadde handlingsregelen blitt innført, slik som kommunedirektøren foreslo, ville vi hatt noen millioner til, skriver Svele i et tidligere innlegg i Jarlsberg.

Ordfører Elin G. Weggesrud har tydeligvis ikke ønsket å følge det hun selv hadde lovet kommunens boligeiere 28. april 2020. Selv har hun etterbetalt pensjoner i hytt og pine, hva er beløpene her i kroner og øre?

Når ordfører Weggesrud plutselig finner økonomi til utrolig mange prosjekter uten at disse kan finansieres kommunalt, så kaster hun utgiftene over på huseierne. Ustabil i hva hun har lovet kommunens innbyggere frekt, udugelig og dårlig oppførsel, for selv å ta æren av mange kostbare prosjekter som i utgangspunktet burde vært utsatt til kommunen kunne finansiere kostnadene selv.

All ære til Bjørn O. Maurstads protestutmelding. Viser virkelig ryggrad. Synd ikke flere så hvor lite sosialt dette var i en koronatid hvor mange har mistet jobber, studenter sliter ++++Tragisk å høre at ordfører måtte bruke partipisken for å nå målet sitt.

Jeg har lyst til å kalle dette for KORONASKATTEN; Dessverre er det ingen vaksine mot denne! Men 2020 har vært det tyngste året i Norge og skapt vanskeligheter for mange unge og gamle. Studenter, enslige, enker og enkemenn. Ikke aller minst unge familier som har jobbet vettet av seg for å få ned utgiftene på ny innkjøpte boliger. Snakket med en mor i dag, hvor hun var så glad for de hadde betalt ut tilleggslånet, men så var det lagt på 300 kroner i barnehagen, og så skal de få denne boligskatten i tillegg.

Men med kommunens vyer spiller det ingen rolle hvilke problemer dere påfører mange mennesker. GRÅDIGHET på andres bekostning må vel være det rette uttrykk i hva som skjer i denne nye kommunen. Ser i julehilsen fra ordfører at hun er så stolt av alt som skal skje i kommunen, men hvem skal betale gildet?

Dessverre er jeg innbygger i denne nye kommunen, men heldigvis det kan jeg jo gjøre noe med. Savner virkelig den lille koselige byen vår.

Kommentarer til denne saken