Universet og livets opprinnelse

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvor mange av oss har i rolige tider i livet engasjert oss med å filosofere og undres over universet og livets mange spørsmål og ubegripeligheter? Universet er ufattelig stort, og Store norske leksikon sier den observerbare delen av det inneholder over tusen milliarder galakser. Det er vanskelig å begripe!

Hvor kommer alt fra? En av logikkens lover sier at alt som blir til, må ha en årsak til sin begynnelse. Ting blir ikke til av seg selv. Det kreves en årsak. Bilen eller sykkelen din vet du at noen må ha laget. Hva da med universet som vi bor i? Har noen laget det?

Albert Einsteins relativitetsteori fra 1915 aksepterer de fleste, og den hevder at det ikke fantes noen fysiske ting før universet og livet ble til. Teorien hans resulterte i at Fred Hoyle i 1949 konkluderte med det berømmelige Big Bang. Men kan et Big Bang komme fra ingenting da, uten årsak?

Følger vi likevel Einsteins teori fantes det altså ikke noe av alt vi nå ser rundt oss. Det fantes verken lys, lyd, luft, energi, materie. Ingen tid, intet rom, ikke molekyler og celler, intet liv. Tomheten og mørke var universell. Før begynnelsen eksisterte ingenting, og universet kan derfor ikke ha blitt til verken ved fysiske, kjemiske eller andre naturlige årsaker. Det er en logisk umulighet, fra ingenting kommer kun ingenting.

Men en eller annen kraft var nødvendig. Årsaken til at universet er til må følgelig finnes utenfor universet, og den måtte følgelig være til før universet ble til.

Hva da med livets tilblivelse? Det som kjennetegner livet, er at det inneholder DNA. Altså: Uten DNA intet liv! Og siden DNA er helt nødvendig for livet, måtte DNA bli til før eller mens livet ble til.

DNA inneholder meningsfull informasjon, men hvordan kan slik detaljert informasjon oppstå? Livets språk – DNA – språket er ufattelig komplisert, bestående av enestående detaljer, spesifiserte og målrettede informasjoner. Dette belyser fagpersonen Dr. med. Kjell J.Tveter i boken ”Livets Mysterium”. Den anbefales på det sterkeste!

Tveter sier følgende om våre celler: ”Vi har ca. 100 000 milliarder celler i kroppen vår. I hver celle har vi en DNA streng som måler 1,8 - 2 meter. Den er 2 nanometer tykk og ligger inne i cellekjernen. Livets informasjon ligger her! (En nanometer er en milliondel av en millimeter.) Hver celle har 3,2 milliarder bokstaver som følger etter hverandre som perler på en snor, og rekkefølgen må være helt korrekt siden den danner det biologiske språk som styrer all aktivitet i cellen. Selv den minste cellen har et fullt utviklet DNA, med gener, energigeneratorer, maskineri for proteinsyntese, innebygd kontrollfunksjon, utviklet stoffskifte og system for reproduksjon. Alt måtte være på plass da cellen ble dannet!”

Hvor lærd må man være for å akseptere at det ovenfor skrevne om livets språk, DNA språket, kommer fra intet ved en tilfeldighet? Det er nemlig den ene av to mulige forklaringer. De som avviser en skaper må ha en ufattelig innbitt motstand mot å akseptere en intelligens utover sin egen. Tross enorm målrettet forskning i over 65 år, helt fra DNA språket ble oppdaget, har vitenskapen ingen forklaring på hvordan DNA-molekylet kunne bli til.

Hypoteser, teorier, antagelser og en ufattelig sterk tro på at noe kan ha blitt til av ingenting er til hjelp for deres slutninger. Det nevnes bl.a. RNA-molekyler, ribosomer eller stjernestøv som det første tegn til liv. Og siste utgave av ”ILLUSTRERT VITENSKAP” antyder at asteroider fra verdensrommet kan ha brakt livets byggesteiner til jorda. I så fall spør jeg: Hvem, eller hva hadde laget RNA-molekyler, ribosomer, stjernestøv eller asteroider? Kom det fra intet, uten årsak?

Fossilene beviser evolusjon hevdes det. Langt derifra, de beviser det motsatte! Ved utvikling over den lange tiden det hevdes å gå fra det første livet oppsto, burde det være flere hærskarer av overgangsformer. Det finner man ikke! Man finner bare fullt utviklede fossiler. Så finner man fossiler fra utdødde raser som man med stor fantasi forsøker å koble som forløper til ett eller annet dyr, ev. til mennesket. Evolusjonister har derfor ingen holdbar vitenskap å vise til for sine påstander.

Det er trist og sterkt beklagelig at den oppvoksende slekt, ja hele samfunnet, gjennom lærebøker på skolen, gjennom naturprogrammer på fjernsyn, vitenskapsmagasiner og flere andre medier blir opplært til å tro at det evolusjonistiske syn representerer den vitenskapelige sannheten, mens den bare gir uttrykk for et ateistisk livssyn og et naturalistisk verdensbilde. Samfunnet blir hjernevasket til å tro på en uholdbar filosofi fra Gudsfornekternes side.

Tveters logiske og fullstendig overbevisende fakta levner ingen tvil: det er kun en intelligens som kan stå bak universets tilblivelse og som også dannet og programmerte livets språk, DNA-språket.

Menneskets vitebegjærlighet er stor, og utholdenheten etter å forsøke å motbevise at deres eksistens skyldes en bevisst intelligent handling er tydeligvis like stor.

Min anbefaling treffer neppe disse mennesker, men til oss som de forsøker å indoktrinere sier jeg: Stol på logikkens lov! Tilliten til at det står en intelligent designer bak er langt å foretrekke framfor en total uholdbar filosofi på at du og jeg og alt vi ser, og ikke ser, kommer fra intet ved en tilfeldighet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags