Gå til sidens hovedinnhold

Dammene skal bevares!

Vi er bekymret for at vi skal få rykte på oss at i Holmestrand er det fritt fram for utbyggere å gjøre som de vil, koste hva det koste vil for innbyggerne og miljøet, skriver MDG-representantene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi skal bevare dammene i Selvikvassdraget, det er alle vi folkevalgte enige om.

Men skal vi for enhver pris være enige i utbyggers byggeplaner, det er vi i Miljøpartiet usikre på.

For la oss først gjøre en ting helt klart. Hvis utbyggers videre planer om bygging ved Nordre Jarlsberg Brygge ikke blir noe av, da er det heller ikke behov for å gjøre noe som helst med dammene.

Derfor må vi folkevalgte spørre oss selv, skal vi ha utbygging for enhver pris?

Les også

– Ingen krise for oss om utbyggingen ikke blir fullført

Da utbyggingen på Nordre Jarlsberg Brygge startet, var Sande en liten kommune med stor kapasitet. Nå har vi blitt en stor kommune med høy utbyggingstakt og voksesmerter som kjennes helt inn i lommeboka på innbyggerne. Omsorgstjenestene våre er sprengt, vi mangler helsepersonell og lite tyder på bedring i de nærmeste årene. Er det da klokt å fortsette denne utbyggingstakten?

Så må vi også spørre oss selv: ønsker vi å bøye oss for en utbygger som truer kommunen og alle vi som bor her med å rasere et område som er så verdifullt for oss, og hvor habitater for truede dyrearter vil bli ødelagt?

Noen er bekymret for at vi skal få et dårlig rykte blant utbyggere, vi er bekymret for at vi skal få rykte på oss at i Holmestrand – der er det fritt frem for utbyggere å gjøre som de vil, koste hva det koste vil for innbyggerne og miljøet.

Les også

NJB takker nei til nye forhandlinger: – Ikke usannsynlig at dammene saneres

Vi i Miljøpartiet kommer ikke til å stemme for en plan som raserer Selvikvassdraget for at utbygger skal få tjene litt mer penger. De andre partiene gjøre det de mener er rett – og så blir det slik det skal være i et demokrati – at flertallet som bestemmer.

Kommentarer til denne saken