(Drammens Tidende)

DRAMMEN: – Helt fantastisk! Jeg må bare gi honnør til Drammen kommune for veldig bra hjelp i denne saken. De har virkelig stått på, sier en overlykkelig Zirek Suleyman.

Sammen med tre kamerater står han bak Barkaden, et utestedskonsept de har drevet med suksess i både Skien og Tønsberg. Fredag ettermiddag etablerer de seg for alvor i Drammen. De hadde egentlig håpet å åpne allerede 1. august da dette var datoen de løpende utgiftene begynte å rulle. Det gikk ikke, heller ikke Elvefestivalen rakk de.

Men det var først da de torsdag formiddag fikk grønt lys i form av en svært viktig mail, nemlig den der det står svart på hvitt at skjenkebevillingen er godkjent, at jubelen kunne slippes løs.

– Det føles veldig bra for det ville vært så kjedelig om vi måtte avlyst enda en helg. Det er ikke hyggelig å ringe folk som har bestilt bord å si at det ikke går, sier Suleyman.

Spill og drikke

Sjefen viser Drammens Tidende rundt i lokalene som tidligere huset Papirhuset. I Barkadens drakt møtes du nå av bordtennis- og biljardbord ved inngangen. Sentralt i lokalet står tre shuffleboard og på veggen er det dartspill.

– Vi har et veldig sterkt fokus på spill og drikke. Her skal det være uhøytidelig og snekkeren skal kunne møte eiendomsmegleren uten at det blir rart, sier Suleyman.

Saken fortsetter under bildet.

De starter friskt og kjører åpent fra ettermiddag til 03.00 sju dager i uka. Suleyman har tro på at det er marked for så lange åpningstider.

Flere har booket bord

– Jeg blir overrasket hvis det ikke er det. Vi klarer dette i byer som er mindre. Dessuten vil vi være forutsigbare for gjestene våre.

Han kan fortelle om stor interesse før åpningshelgen. Flere bord skal allerede være booket.

De har allerede ansatte, men er på utkikk etter enda flere. I en mellomfase vil de hente ansatte fra Tønsberg.

– Vi avventet å ansette for mange da før vi hadde skjenkebevillingen på plass. Men vi har fått inn mange søknader, og vi trenger fortsatt flere folk, sier Suleyman.

LES OGSÅ: