To komfyrbranner i Vestfold i helgen – har rykket ut til tolv slike branner hittil i januar

GJENGANGER: Både lørdag og søndag kveld måtte brannvesenet rykke ut til komfyrbranner. Her brant det i henholdsvis en bruksanvisning og en skjærefjøl.

GJENGANGER: Både lørdag og søndag kveld måtte brannvesenet rykke ut til komfyrbranner. Her brant det i henholdsvis en bruksanvisning og en skjærefjøl. Foto:

Dette er gjengangere i utrykningsstatistikken, melder Vestfold Interkommunale Brannvesen.

DEL

På 26 dager i januar har brannvesenet rykket ut til tolv branntilløp i komfyr. Videre har det til nå i år vært sju bygningsbranner.

Lørdag kveld rykket mannskapene fra stasjon Sande ut til en røykfylt leilighet. Der fant de en pizza som stekte i ovnen. Kilden til røyken var dog ikke pizzaen, men komfyrens bruksanvisning som hadde blitt liggende i langpannen under. Det skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen på sine Facebook-sider.

– Beboer hadde pustet inn røyk og ble sjekket av ambulansepersonellet, mens brannmannskapene tok ut både pizza og den overopphetede bruksanvisningen, samt luftet røyken fra leiligheten, melder vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen på Facebook.

Svidd skjærefjøl

Rett over midnatt natt til søndag rykket mannskapene fra stasjon Kopstad ut til en studentleilighet i Horten. Her fant de en skjærefjøl i plast som hadde blitt liggende på en varm plate og røyklagt leiligheten. Beboerne hadde slukket med vann og tatt seg ut av leiligheten.

– Beklageligvis hadde de ikke lukket døren da evakuerte så det var røykspredning ut i fellesareal. Vi luftet ut røyken, opplyser brannmester Jardar Aftret på Facebook.

Heldigvis ble situasjonen oppdaget før det oppsto flammebrann. Smeltet plast kan fort bli flytende, og brenner med stor fare for spredning, opplyser brannvesenet.


Har du fått en slik denne helga? Da må du for all del ikke trykke

Redningsskøyta, brannmannskap og forsvaret har rykket ut for å hjelpe grunnstøtt seilbåt

Artikkeltags