To boliger ødelagt i brann – elleve mennesker evakuert

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Uken begynte dramatisk for beboerne i Konggata 30 og 32.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Ca. klokken 06:45 rykket nødetatene ut til Konggata etter å ha fått melding om bygningsbrann.

Ikke lenge etter slikket flammene opp rundt taket på nummer 30. Røyken var synlig fra store deler av byen, og røyklukta var merkbar helt til Strømsø torg.

Klokken 07:15 sto flammene fortsatt opp fra bygningene, ifølge vår reporter på stedet.

Etter det DT kjenner til, skal det bo en familie som bodde i leiligheten hvor brannen startet.

– De skal ha blitt fraktet til legevakta i taxi, forteller vår reporter.

Se bildeserie og mer video nederst i saken.

(Saken fortsetter under bildet)

Én person blir innbragt av politiet.

Én person blir innbragt av politiet. Foto:

Brannen spredte seg etter hvert også til nummer 32.

– Brannen spredte seg via loftet, forteller vaktoperatør Harald Kleppo ved Sør-Øst 110-sentralen, til Drammens Tidende klokken 08:17.

Elleve personer ble til sammen evakuert. Ifølge operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sør-Øst politidistrikt, er det registrert til sammen ti personer på de to adressene. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet.

Én mann er i tillegg innbrakt av politiet.

En person er innbrakt fra stedet. Han bor i huset og var et ordensproblem for redningsarbeiderne, melder politiet på Twitter.

Kleppo hos brannvesenet kan mandag morgen ikke si noe om hvor i nummer 30 brannen startet, eller hvor mange boenheter det til sammen er snakk om.

Klokken 07:19 hadde brannvesenet ifølge Kleppo fått noe mer kontroll på stedet:

– Vi holder fortsatt på der. Jeg har ikke fått bekreftet at de har fullstendig kontroll, men det ser mye bedre ut. Flammene er slått ned, og vi jobber med hulrom i huset, forteller han.

Starter tekniske undersøkelser

I 10-tiden forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud hos Sør-Øst politidistrikt at brannen ifølge brannvesenet har startet enten på loftet eller et annet sted høyt oppe i bygningen.

– Utover det har vi foreløpig ingen formening om hva som har skjedd. Vi kommer til å starte branntekniske undersøkelser på stedet, men det blir antakelig ikke før om noen dager, forteller operasjonslederen.

Han har ikke noen oppdatert helsestatus på personene som ble fraktet til legevakten, men forteller at det ikke tyder på at noen har blitt hardt skadet i brannen.

Brannmannskapene jobber fortsatt på stedet:

– De kommer nok til å holde på med etterslukking lenge ennå. De ønsker selvfølgelig å ødelegge så lite som mulig, samtidig må de ha kontroll på at brannen ikke blusser opp igjen, forklarer Johnsrud.

Han forteller at det til sammen er ti personer registrert på de to adressene.

I 12-tiden forteller Johnsrud at noen av beboerne har vært i avhør hos politiet. Bygningene er mest sannsynlig ubeboelige etter brannen.

– Det har vært mye slukkearbeider på stedet i tillegg til brannen, så jeg kan aldri tenke meg at det går an å bo der med det første, sier operasjonslederen.

– Hva skjer med de som har adresse på stedet?

– Det jobbes allerede med å finne midlertidig losji til de som ikke finner ut av det på egen hånd. Ingen skal stå på bar bakke, sier han.

De par neste dagene vil det være vakthold på stedet.

– Enten er brannvesenet der, eller så er vi der. Ofte bytter vi litt på. Er vi heldige, kan det tenkes at teknikerne får begynt på stedet allerede i morgen.

Saken oppdateres.

Artikkeltags