Gå til sidens hovedinnhold

Ble plutselig matfar til undulat: – Vi har to katter

Artikkelen er over 1 år gammel

Geir Juliussen i Sandvikveien ble i 16-tiden tirsdag ufrivillig matfar til en undulat.

– Den bare kom flyvende og landet på bilen som sto på gårdsplassen. Den var veldig interessert i bilen, så da gikk vi og hentet den. Men vi er veldig modne for å gi den bort hvis eieren ikke kommer, for vi har to katter, sier Juliussen.

Han la den først i en pappeske, men har nå satt den på vaskerommet. Der er undulaten nå i et kaninbur som han har fått låne av naboen.

– Jeg har aldri opplevd noe sånt før, heldigvis. Disse fuglene har nok ikke godt av å være på rømmen slik, sier Juliussen.

Kan fly langt

Ifølge Norsk undulatklubb er undulater relativt hardføre. De er også gode flygere og kan fly langt.

– Men det som ofte skjer når undulater rømmer, er at de blir tatt av rovfugler. De er lett synlige i naturen på grunn av fargen, uttalte Tor Even Graasvold, leder i Norsk undulatklubb, til Laagendalsposten i 2015 etter at de skrev om en undulat som ble funnet etter ti dager på rømmen.

Undulaten er ifølge Wikipedia Norges mest populære tamfugl. Den tilhører papegøyefamilien og kan lære å snakke. Undulaten er et veldig sosialt dyr, lekent og muntert, men blir fort trist når man ikke tar hånd om den og hvis man ikke gir den oppmerksomhet i form av en annen undulat eller et menneske. Undulater spiser gress, gressfrø, frukt og grønt og insekter.

På Dyrehjørnet

Juliussen la mandag ettermiddag ut etterlysning av fuglen på Facebook-siden Sande oppslagstavle. Etterlysningen er tirsdag morgen delt ti ganger, men ingen eier har ennå meldt seg.

Tirsdag ettermiddag opplyser Juliussen til avisen at undulaten nå blir tatt hånd om på butikken Dyrehjørnet.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kommentarer til denne saken