Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgesetra er månedens post i september

I september har orienteringsgruppa i Sande SK hengt ut månedens post ved Bjørgesetra nord for Fjellskar. Selv om dette er en litt lengre tur, regner vi med mange besøkende på denne flotte turen.

Innsendt

Vår tur tar utgangspunkt på Fjellskar. Det er skiltet til Fjellskar fra bensinstasjonen på Galleberg. Det mangler skilt i første veikryss, men ta til høyre et par hundre meter, og ta så til venstre inn Fjellskarveien (bompenger 50 kr). Fortsett helt opp til det høyeste punktet på veien, der er det god plass til å parkere noen biler.

Derfra er det skiltet en blåmerket sti (etter hvert rødmerket!) helt fram til Bjørgesetra (2,8 km). Turen går i fint terreng med meget god utsikt flere steder. Ta gjerne noen små avstikkere fra stien, for eksempel ut til varden på Bjørgeslettås.

Bjørgesetra består av en stor åpen setervoll med en gammelseter og 3 hytter. Det var tidligere 5 gårder som hadde seterrett her. Det er flott utsikt nordover, og veldig fint å ta en rast her. Selve posten er en rød/hvitpostkasse som henger godt synlig på et tre i vestre del av vollen.

Det går selvfølgelig fint å ta samme vei tilbake igjen, men hvis man ønsker en rundtur anbefaler vi å følge skiløype-traseen tilbake til Fjellskar. Da følger man stien tilbake 400m til et stikryss der det er skiltet til Myrvann. Fra Myrvann fortsetter man rett fram tilbake til Fjellskar.

På grunn av den pågående coronasituasjonen er det heller ikke denne gangen registreringsbok i postkassa. I stedet har vi klistret en lapp på utsiden av postkassa. Der er det et spørsmål dere enkelt finner svaret på. Send SMS med navn, alder på eventuelle barn og svar på spørsmålet til telefonnummeret angitt på lappen.

Kartutsnittet er hentet fra Turkart Vestskogen som er til salgs i bokhandelen og sportsforretningen i Sande. Orienteringsgruppa i Sande SK håper at flest mulig besøker posten, og oppfordrer til å holde god avstand til andre turgåere. Vi ønsker alle gamle og nye deltagere en god tur!

Kommentarer til denne saken